Loteria viselor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România va avea nevoie de o Loterie a vizelor, precum cea propusă de Mircea Geoană, ex-ambasador la Washington, când va produce un "vis românesc" nu doar pentru săracii moldoveni şi pentru

România va avea nevoie de o Loterie a vizelor, precum cea propusă de Mircea Geoană, ex-ambasador la Washington, când va produce un "vis românesc" nu doar pentru săracii moldoveni şi pentru investitorii străini. America are nevoie de o loterie a vizelor pentru că toată lumea vrea în America, aşa hulită cum mai e. În Chicago, un român umblă cu taxiul, pe care îl şi conduce, după propriul vis american: o duzină de cursuri pentru documentare de televiziune.

Aparent, prima economie a lumii are loc pentru toţi: cei mai mulţi vin acum din sud. Preşedintele texan vorbeşte spaniola, iar pe ministrul justiţiei americane îl cheamă (încă) Alberto R. Gonzales. Departe de aceste exemple de integrare, în oraşul Hazelton, statul Pennsylvania, grupuri de imigranţi latino au dat în judecată autoritatea locală pentru decizia de a sancţiona firmele care angajează imigranţi ilegali. Primarul Barletta a introdus această măsură după ce i-a acuzat pe ilegali de înmulţirea crimelor în oraş. Criticii spun că o asemenea decizie locală este neconstituţională, întrucât ţine doar de competenţele guvernului federal; procesul este urmărit însă cu atenţie de autorităţile locale din multe state. O treime din populaţia oraşului Hazelton este latino, iar 25% din ei trăiesc fără acte legale.

America a cucerit inimile şi minţile sud-americanilor de la distanţă, mult înainte ca preşedintele Bush să-i viziteze acasă pentru a le vinde beneficiile liberului schimb cu SUA.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite