Londra trânteşte uşa în nasul românilor şi al bulgarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Accesul prea progresiv pe piaţa britanică, refuzat nou-venitelor în UE

au impus nicio restricţie sosirii muncitorilor din Europa de Est, după primul val de extindere, din mai 2004. Dar, de atunci, potrivit datelor de la Londra, peste 420.000 de muncitori est-europeni au obţinut permis de lucru în Marea Britaniei realitate ce a determinat administraţia din Regat să închidă porţile pentru imigraţie.
"Am argumentat întotdeauna că Europa trebuie să fie mai mare şi credem că acesta este un lucru bun pentru economia britanică, dar problema pe care şi-o pun acum oamenii este, cred, de a şti dacă să li se ofere sau nu cetăţenilor din România şi Bulgaria accesul liber pe piaţa muncii în Regatul Unit", a declarat Byrne la ITV. "Noi credem, de fapt, că există aici argumente pentru un acces treptat şi ne vom gândi în decurs de o lună şi jumătate la tipurile de control necesare înainte de a vorbi în parlament despre aceasta înainte de sfârşitul lui octombrie", a adăugat Liam Byrne. Ministrul a subliniat aportul crucial pentru economia britanică al valului de imigranţi care a urmat extinderii din 2004.

Cehia acuză CE că a "păcălit" noile state membre
Cehia a acuzat ieri Comisia Europeană că a "păcălit" noile state membre ale UE în legătură cu întârzierea extinderii spaţiului Schengen, apreciind că acesta este un "proiect politic al cărui calendar nu trebuie să fie decis de experţi", scrie AFP. "Nu au fost transparenţi, aveau informaţia de mai mult timp şi ne-au păcălit", a declarat presei reprezentantul permanent ceh pe lângă UE, Jan Kohout.
La începutul lunii septembrie, Comisia a recunoscut faptul că extinderea spaţiului de liberă circulaţie, prevăzută iniţial pentru octombrie 2007, ar putea fi amânată pentru 2009 din cauza unor întârzieri tehnice în crearea "Sistemului de Informare Schengen - a doua generaţie" (SIS II), care urmează să facă legătura între autorităţile din toate statele participante. Din această cauză, "cetăţenii din noile state membre (intrate în UE în 2004) au sentimentul că ar fi de zona a doua", a adăugat ambasadorul Cehiei.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite