Londra, avertizată să nu închidă uşa imigranţilor români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul britanic de Interne ar putea fi obligat să renunţe la planul său de a interzice accesul imigranţilor români şi bulgari pe teritoriul Marii Britanii după 2007, susţine publicaţia

Ministerul britanic de Interne ar putea fi obligat să renunţe la planul său de a interzice accesul imigranţilor români şi bulgari pe teritoriul Marii Britanii după 2007, susţine publicaţia "The Mail on Sunday". Deşi miniştrii britanici au plănuit cum să închidă uşile celor peste 300.000 de imigranţi aşteptaţi de Londra după aderarea României şi Bulgariei, ei au fost sfătuiţi de jurişti să abandoneze această strategie. "Imigranţii români şi bulgari pot cere şi obţine drepturi similare cu cei 600.000 de imigranţi est-europeni deja aflaţi în ţară", i-ar fi spus juriştii şi secretarului de stat în Ministerul de Interne de la Londra, John Reid.
Aşa cum a anunţat şi Ambasada Marii Britanii la Bucureşti, decizia de a oferi dreptul de acces în Marea Britanie pentru circa 30 milioane de români şi bulgari trebuie luată înainte de sfârşitul acestui an. "The Mail on Sunday" susţine că un oficial de la Londra a afirmat că ţara sa ar putea adopta politica restrictivă a Germaniei pentru români şi bulgari, care au un standard de viaţă chiar mai scăzut decât polonezii.
Germania, care va impune şapte ani de restricţie pentru forţa de muncă din Est, eliberează un număr limitat de permise de muncă, menţinând la câteva mii numărul muncitorilor imigranţi şi numai pentru anumite domenii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite