Londonezii îşi dărâmă garajele şi fac grădini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Londonezii au început să-şi micşoreze spaţiul pentru parcarea maşinilor pentru a-l mări pe cel destinat grădinilor. Acest lucru s-a întâmplat după ce organizaţiile care militează

Londonezii au început să-şi micşoreze spaţiul pentru parcarea maşinilor pentru a-l mări pe cel destinat grădinilor. Acest lucru s-a întâmplat după ce organizaţiile care militează pentru protejarea vieţii sălbatice i-au convins pe englezi că amenajarea spaţiilor verzi e foarte importantă pentru sănătatea lor. Mai multe fundaţii s-au alăturat organizaţiei "Natural England" şi au semnat un manifest prin care militează pentru conservarea grădinilor naturale.

"Natural England" îi cheamă pe oamenii de afaceri la acţiune, dar şi pe cei din sectorul public şi pe oamenii simpli pentru a lua parte la refacerea grădinilor. Iniţiativa a fost pornită în beneficiul sănătăţii cetăţenilor şi al supravieţuirii speciilor de oraş, cum ar fi aricii, broaştele şi bondarii, care trăiesc în apropierea caselor. Documentul pentru salvarea grădinilor verzi a fost semnat, iar un sondaj făcut printre englezi arată că 45% din cetăţenii cu vârste între 18 şi 34 de ani consideră că nu ştiu prea multe despre conservarea grădinilor naturale, iar 37% din cei cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani spun că ei ar vrea să facă mai multe pentru a avea grădini naturale, dar nu ştiu cum. Prin documentul semnat de mai multe organizaţii, oamenii primesc proiecte care îi învaţă cum să-şi facă grădini, chiar dacă nu au curţi în jurul casei.

Verdele e indispensabil vieţii

Aşa s-a ajuns la dărâmarea garajelor şi amenajarea unei alei, pentru parcare, lângă care se plantează gazon sau se pun arbori în ghivece mari. Spaţiile verzi au efecte pozitive în special pentru echilibrul psihic al copiilor, care cresc într-un mediu propice, în care se pot dezvolta sănătos.

Specialiştii englezi spun că prin amplasarea unor mici fântâni în aceste minigrădini se pot crea şi noi habitate pentru animalele care trăiesc de regulă pe lângă eleştee.

Londonezii lucrează în aceste zile cot la cot cu grădinarii ONG-urilor, care le arată ce tipuri de plante pot să cultive şi ce tehnici pot să folosească, astfel încât noile spaţii verzi să reziste la schimbările climatice.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite