Lokodi Edita: La Mureş guvernează UDMR-PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Lokodi Edita, a anunţat, în ajun de Crăciun, că va conduce şi singură. Ea îi acuză pe reprezentanţii PSD  şi PD-L că blochează o serie de proiecte judeţene, dar susţine că se va impune în faţa alianţei.

După ce la şedinţa Consiliului Judeţean din 23 decembrie consilierii PD-L şi PSD au votat contra primelor două proiecte de hotărâri ce necesitau, pentru a fi validate două treimi din voturi, şi au părăsit sala în semn de protest fiindcă “noua coaliţie nu e respectată”, preşedintele CJ Mureş Lokodi Edita Emoke a anunţat chiar pe 24 decembrie că nu este intimidată şi a ameninţat cu sancţiuni. “La comandă politică s-a votat aşa, dacă se continuă blocarea activităţii va trebui să vedem care sunt prevederile legale pentru a nu ne lăsa impiedicaţi în activitatea noastră. Vom analiza în aceste două saptămâni ce spune legea în aceste cazuri. Este copilăresc, chiar ridicol, ca după ce în cadrul comisiilor aceste proiecte au fost votate, consilierii au primit toate informatiile solicitate, să invoce unii că inventarul nu e bine făcut”, a declarat Lokodi. În replică, preşedintele PSD Mureş, Alexandru Petru Frătean a afirmat că alianţa nu-şi va abandona principiile: “Există o nouă forţă în Consiliul Judeţean care se va impune spre binele oamenilor, pentru reuşita proiectelor noastre”.

Mobilul contrelor
Până acum au căzut la  vot hotârârea ce prevedea preluarea fără plată a unor bunuri mobile din dotarea complexului Parc, revenit anul acesta CJ de la RAPPS, şi decizia ce aproba un act adiţional la contractul de cesiune între SC Servicii de Utilităţi Rurale Mureş (fosta societate de distribuţie apă a CJ, n.r.) şi compania Aquaserv (actualul operator regional, n.r.) având ca obiect exploatarea sistemelor de alimentare cu apă în comunele Sânpaul, Gorneşti şi Eremitu. Preşedintele CJ Mureş a susţinut că din cauza votului consilierilor, localităţile aferente comunelor Gorneşti şi Sânpaul vor mai râmâne o perioadă fără apă.

Cu mână de fier

Cum va funcţiona CJ Mureş dacă reprezentanţii PSD şi PD-L vor crea în continuare probleme? “Îmi iau răspunderea ca ordonator principal de credite şi mergem mai departe cu proiectele la care ne trebuie două treimi din voturi”, a declarat preşedintele CJ. Lokodi a arătat că în mandatul trecut s-a lucrat patru ani cu un preşedinte UDMR, doi vicepreşendinţi PSD, cu toate că la guvernare erau PNL şi PD, iar apoi doar PNL. “La nivel politic s-a pornit şi anul acesta cu UDMR şi PNL. Cât timp va fi posibil, UDMR îşi ţine principiul. Nu facem schimbări, le-am spus foarte direct şi neobişnuit în politică celor care au venit la CJ şi m-au tot întrebat ce o să facem. Aşa cum populaţia a votat, UDMR – PNL, suntem cei mai puternici în judeţul Mureş, chiar dacă primim fel de fel de semnale, directe sau subtile, credem că un judeţ poate continua munca, nu ne poate bloca nimeni”, a încheiat Lokodi.

Proiectele judeţene

Conform ultimului raport prezentat la CJ Mureş, la final de 2008 se derulează proiecte de 28.828.817 euro, şi sunt depuse pentru finanţare altele, în valoare de 21.561.045 euro. În plus, mai sunt în pregătire proiecte de 154.741.450 euro, dintre acestea cele mai importante fiind Sistemul integrat de managementul deşeurilor (49.700.000 euro) şi extinderea şi modernizarea sistemelor de apă şi canalzare (89.030.000 euro).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite