Logan lansează prima maşină "verde"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul model Logan "Renault eco²" va emite în atmosferă numai 97 g de CO2 la fiecare kilometru parcurs. "Logan Renault eco²" va fi prezentat, pentru prima dată, la evenimentul

Noul model Logan "Renault eco²" va emite în atmosferă numai 97 g de CO2 la fiecare kilometru parcurs.

"Logan Renault eco²" va fi prezentat, pentru prima dată, la evenimentul Challenge Bibendum Michelin, care se va ţine la Shanghai, între 14-17 noiembrie. Modelul experimental Logan, economic şi ecologic, realizat la Piteşti de compania franceză Renault, va reprezenta un angajament verde al producătorului faţă de mediul înconjurător.

Semnătura "Renault eco²" a fost lansată încă din luna mai a acestui an. Toate modelele Renault produse sub această etichetă sunt vehicule economice şi ecologice. Pentru obţinerea acestei ştampile "verzi", maşina trebuie să fie produsă într-o uzină certificată ISO 14001, să emită mai puţin de 140 g CO2/km sau să poată funcţiona cu biocombustibil.

În plus, componentele sale trebuie să poată fi reutilizate în proporţie de 95 la sută, la epuizarea resursei de viaţă. Cel puţin cinci la sută din materialele plastice folosite trebuie să fie obţinute în urma reciclării.

O maşină curată cu tehnologie înaltă

Conceptul Logan "Renault eco2" care va participa peste o lună la Challenge Bibendum Michelin, în China, a câştigat dreptul de a purta un astfel de nume tocmai pentru că a răspuns tuturor criteriilor ecologice. Fabricat în uzina Dacia de la Piteşti, uzină care este certificată ISO 14001 de trei ani, acest Logan nu emite decât 97 g de CO2/km, 8,3 la sută din materialul plastic utilizat este reciclat, iar la sfârşitul vieţii, 95 la sută din masa vehiculului va putea fi revalorificată.

Pentru a fi capabilă să emită foarte puţin dioxid de carbon, principalul gaz cu efect de seră care contribuie la încălzirea climatică, conceptul Logan "Renault eco²" a beneficiat de soluţii tehnice de înaltă calificare. Logan "Renault eco2" este echipat cu un motor de 1,5 litri şi 85 de cai putere. În plus, tabloul de bord îi permite conducătorului să micşoreze emisia de gaze cu efect de seră la un nivel şi mai scăzut, prin ajustarea vitezei de rulare.

Maşinile Renault devin ecologice

În prezent, 40 la sută din vehiculele produse de Renault au obţinut statutul eco2, contribuind astfel la protecţia mediului înconjurător, care este din ce în ce mai fragil din cauza încălzirii planetare, după cum reiese dintr-un comunicat al producătorului.

Zgomotul, care poate fi asimilat poluării fonice, nu face parte din criteriile impuse pentru ca un autovehicul să primească eticheta "Renault eco2", deoarece nu este inclus în normele mondiale. În ceea ce priveşte poducătorul Logan însă, multe dintre modelele sale emit deja cu mult mai puţin zgomot decât admit normele în vigoare, pentru că cercetătorii trustului se pregătesc să înfrunte cele mai stricte legi de mediu din lume.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite