Locul lui Obama, la licitaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noi dezvăluiri au apărut în scandalul arestării guvernatorului de Illinois, Rod Blagojevich, învinuit că ar fi scos la licitaţie locul eliberat în Senat de Barack Obama. Jackson jr, fiul

Noi dezvăluiri au apărut în scandalul arestării guvernatorului de Illinois, Rod Blagojevich, învinuit că ar fi scos la licitaţie locul eliberat în Senat de Barack Obama.

Jackson jr, fiul celebrului militant pentru drepturile civile, ar fi unul dintre cei cinci candidaţi care ar fi negociat cu guvernatorul de Illinois pentru a obţine postul de senator, potrivit unor surse.

Dacă se confirmă, această informaţie riscă să îl atragă pe Obama în scandal şi să îi afecteze imaginea, pentru că Jesse Jackson jr, în vârstă de 43 de ani, a fost copreşedinte al campaniei lui Obama, iar soţia preşedintelui ales, Michelle, are relaţii personale cu familia acestuia, comentează cotidianul britanic „Daily Telegraph“.

Jackson, membru al Camerei Reprezentanţilor, făcuse lobby în mod deschis pentru a primi locul lui Obama în Senat şi s-a întâlnit cu guvernatorul cu două zile înainte de arestarea acestuia.

Potrivit rechizitoriului, Blagojevich, care a fost eliberat între timp pe cauţiune, a spus că ar putea încheia o afacere cu “candidatul numărul 5” (Jackson), care oferea ceva “tangibil şi în avans”. Procurorul Patrick Fitzgerald susţine că Blagojevich a fost înregistrat spunând că un reprezentant al “candidatului numărului 5” i-a oferit 500.000 USD.Jackson a negat că el sau altcineva în numele său ar fi oferit bani în schimbul funcţiei. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite