Locuitorii din Giuleşti-Sârbi, salvaţi de inundaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se extinde sistemul de canalizare din Bucureşti. Primul tronson, de apro-ximativ 2 km, vizează cartierele Giuleşti-Sârbi şi Crângaşi, primele pe lista zonelor inundabile din Capitală. Ieri,

Se extinde sistemul de canalizare din Bucureşti. Primul tronson, de apro-ximativ 2 km, vizează cartierele Giuleşti-Sârbi şi Crângaşi, primele pe lista zonelor inundabile din Capitală. Ieri, primarul general, Adriean Videanu, a inspectat canalul colector din zona Giuleşti chiar înăuntrul sistemului, unde a ajuns cu un trenuleţ. "Rezolvăm problema preluării apelor din timpul precipitaţiilor şi creăm premisa dezvoltării acestei zone", a promis edilul-şef, la ieşirea din canal.

Lucrare unicat în România

Lucrarea, în valoare de circa 4.000.000 de euro, face parte dintr-un program de reabilitare a sistemului de canalizare, care mai vizează şi cartierele Olimpia, Apărătorii Patriei, Colentina şi Alexandriei. Amplasarea canalului colector din zona Giuleşti-Sârbi se face fără săpătură la suprafaţă, după modelul construirii metroului.

"Lansarea acestor tuburi, cu un diametru de 2,9 m, se face pentru prima dată în România. Două prese uriaşe împing tuburile în gaură cu 5-10 m pe zi", a explicat viceprimarul general, Răzvan
Murgeanu.

Soluţie amânată

Această lucrare trebuia făcută din 1985, însă a fost amânată, iar inundaţiile din ultimii ani au convins municipalitatea că extinderea magistralelor de canalizare este singura soluţie pentru a evita acumulările de apă provenite în urma ploilor torenţiale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite