Locuinţe mai ieftine cu 40%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuinţe mai ieftine cu 40%
Locuinţe mai ieftine cu 40%

Preţurile locuinţelor din România sunt în prezent mai mici cu circa 10-40% faţă de finele anului trecut, ca urmare a reducerii costurilor de construcţie şi a celor privind forţa de muncă, potrivit unui studiu al companiei de evaluare Darian Rom-Suisse.

Cele mai mari reduceri, de 23% în medie, au fost simţite în cazul imobilelor vechi, în timp ce locuinţele noi s-au vândut la un preţ mai mic cu circa 17%. În Bucureşti, apartamentele vechi s-au ieftinit cu 33%, iar cele noi, cu 25%.

„România rămâne totuşi un stat cu statistici paradoxale. Deşi peste 80% dintre români deţin proprietăţi imobiliare, cererea pentru locuinţe se menţine la valori crescute“, arată analiza.

Argumentele sunt migraţia din zona rurală înspre oraşe, cultura românilor de a deţine spaţiul în care locuiesc, dar şi slaba educaţie a populaţiei în domeniul investiţiilor imobiliare, consideră specialiştii. Contracţia tot mai evidentă a economiei ar putea în continuare impulsiona scăderea preţurilor la imobile, mai spun experţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite