Locuinţa Angelei Merkel, filmată în secret

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuinţa cancelarului german, Angela Merkel, aflată vizavi de celebrul muzeu de antichităţi Pergamon din Berlin, se află în raza unei camere de luat vederi instalată pe clădirea muzeului,

Locuinţa cancelarului german, Angela Merkel, aflată vizavi de celebrul muzeu de antichităţi Pergamon din Berlin, se află în raza unei camere de luat vederi instalată pe clădirea muzeului, informează ziarul german "Bild am Sonntag".
Organele de securitate, care, 24 de ore din 24, asigură protecţia celei mai bine păzite femei din Germania, au declarat că nu ştiau nimic despre această cameră de luat vederi. Aflată pe Muzeul Pergamon din Berlin-Centru, ea a fost instalată acum opt ani şi se află în funcţiune 24 de ore din 24. Este vorba despre o cameră mobilă, cu un zoom foarte puternic, cu ajutorul căruia se poate observa nu doar casa în care locuieşte Merkel, ci se pot lua instantanee inclusiv din camera de locuit, acestea ajungând mai apoi la camera de control a serviciului de pază al muzeului. Măsura instalării camerei a fost necesară dat fiind că muzeul adăposteşte cea mai mare colecţie de antichităţi din Germania, printre care comori vechi de mii de ani din Orient, Roma, Grecia şi Troia. În 1999, muzeul a fost pus de UNESCO pe lista patrimoniului mondial. Cu ajutorul camerei pot fi filmate, mai ales noaptea, când vizibilitatea internă este cea mai bună, aspecte din interiorul locuinţei lui Merkel. Reporterilor de la "Bild" li s-a făcut, de către oamenii de pază, o demonstraţie pe viu a funcţionării aparatului. Prin mişcări ale joystickului, ei au focalizat camera de locuit a lui Merkel, pe ecranul alb-negru putându-se vedea clar soţul Angelei, profesorul Joachim Sauer, stând într-un fotoliu şi uitându-se, mai mult ca sigur, la televizor.
Conducerea muzeului a reacţionat, între timp, afirmând că a fost limitat unghiul de mişcare al camerei la anumite poziţii, pentru a nu mai fi posibilă filmarea interiorului casei. Totul a avut loc în deplin acord cu serviciul de securitate al cancelariei. Oficiul criminalistic federal a fost informat şi el despre descoperire şi a început să cerceteze cazul. Urmează să se ancheteze dacă nu cumva, în decursul anilor, au fost realizate şi alte înregistrări din locuinţa Angelei Merkel, dat fiind că, din punct de vedere tehnic, acest lucru era perfect posibil.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite