Locotenentii lui Vantu, prezenti la "balul" Bursei de Valori Bucuresti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lume pestrita la Gala premiilor pietei de capital si la aniversarea a 10 ani de la redeschiderea Bursei de Valori Bucuresti. La Palatul Parlamentului, unde a avut loc evenimentul, au fost invitati de

Lume pestrita la Gala premiilor pietei de capital si la aniversarea a 10 ani de la redeschiderea Bursei de Valori Bucuresti. La Palatul Parlamentului, unde a avut loc evenimentul, au fost invitati de toate felurile. Astfel, premierul Calin Popescu Tariceanu a ajuns in compania nu numai a unor politicieni, afaceristi si specialisti ai pietei de capital, ci si a unor personaje dubioase care au probleme cu justitia. Fostul presedinte al Bancii Romane de Scont, Teodor Nicolaescu, si colegul sau de ,ghidusii financiare", fostul sef al biroului de plasamente de la Astra, Razvan Haritonovici au avut ocazia sa-si arunce cateva ,ocheade" inconjurati de lumea buna. Teodor Nicolaescu, strigat Dorulet de prieteni, a facut parte din primul Comitet al Bursei de Valori dupa redeschiderea acesteia in noiembrie 1995. Numit de Sorin Ovidiu Vantu director la BRS, el a fost acuzat ca a delapidat milioane de dolari din sumele deponentilor. In scandal au mai fost amestecati Sorin Ovidiu Vantu (care a declarat ca a pierdut 9 milioane de dolari) si Mihai Iacob (acesta plangandu-se ca ar fi pierdut 49 miliarde de lei). Dupa ce a stat cateva luni in arest preventiv, Dorulet a fost eliberat pe motive ,de boala", ceea ce nu-l impiedica sa participe la cocktailuri. El mai este implicat alaturi de Mihai Iacob si in scandalul Rafo Onesti. Razvan Haritonovici a fost arestat preventiv, sub acuzatia de complicitate la delapidarea a 180 miliarde de lei, alaturi de alte trei persoane din conducerea societatii de asigurari Astra, dosar legat de falimentarea Bancii Romane de Scont unde "maestru de ceremonii" a fost Nicolaescu. Destinele celor doua personaje s-au mai impletit si in dosarul privind prabusirea FNI, fond la care Nicolaescu detinea 5% din actiuni, ca si Maria Vlas. Despre dosarele care ar trebui sa lamureasca unde au disparut milioane de dolari nu se mai stie mare lucru. Se plimba de la un Parchet la altul, iar faptasii trec de la un chef la altul, in companii selecte.

Averile ilicite plasate la bursa au devenit legitime
Prezent la aniversarea a 10 ani de la redeschiderea Bursei de Valori Bucuresti, presedintele Comisiei de Buget-Finante din Senat, Varujan Vosganian, a dat de inteles ca cine a cumparat cu bani negri actiuni de pe piata de capital, a putut sa-i spele intr-o legalitate perfecta. "Cei care au avut inspiratia sa-si plaseze banii in actiuni ale bursei sunt printre cei mai norocosi posesori de averi legitime in ziua de azi. Bursa a oferit unul dintre cele mai fructuoase plasamente si este un exemplu al modului prin care averile - contestate sau nu - devin legitime prin inspiratia celor care au stiut sa le plaseze", a spus Vosganian.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite