Localurile îşi aşteaptă ultimii clienţi pentru Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orădenii care rămân în oraş în noaptea de peste ani mai au de unde să aleagă oferta care li se potriveşte.

Persoanele care nu au reuşit, din diverse motive, să-şi planifiice programul de Revelion, nu au de ce să îşi facă griji. Fie că vor să petreacă într-un club cu multă muzică, băutură şi distracţie, fie că vor să pună accentul pe un meniu consistent şi bine pus la punct, oferta restaurantelor şi barurilor este variată. Tot ce trebuie să facă este să pună mâna pe telefon şi să sune pentru programări, sau chiar să iasă în noaptea dintre ani pe străzile oraşului. Cu siguranţă vor găsi un local în care petrecerea să crească ad-hoc.
Potrivit celor spuse de angajaţii diferitelor cluburi din oraş, rezervările se pot face până miercuri seară, fără nicio problemă. Dacă unele baruri au încercat să organizeze petreceri de Revelion cu meniu fix, contra unei sume prestabilite, multe dintre ele au renunţat, pe motiv că nu s-au găsit doritori. “Pregătiserăm meniuri de 160 de lei pe persoană, cu mâncare şi băutură inclusă. Cum nu prea a fost cerere, s-a hotărât să se renunţe la ele şi să ţinem deschis localul, intrarea fiind liberă”, spune Florin, barman în Juice Caffe.  Tot pe spontaneitatea orădenilor se bazează şi Clubul Heat, unde Revelionul va fi sărbătorit fără meniuri speciale. “Intrarea va costa 25 de lei. Trebuie doar să sune, să-şi rezerve masă”, spune Florin Teşan, reprezentant Club Heat.

Închise de Revelion

Dacă unele localuri se bazează pe posibilii clienţi din noaptea dintre ani, altele nu deschid defel. “Nu organizăm petrecere de Revelion. Formatul restaurantului nu permite prea mult dans şi cum lumea caută aşa ceva pentru cheful de Anul Nou, ne-am dat seama că nu are rost să ţinem deschis”, spune Robert, barman în restaurantul Bridge. Nici la Royal nu se organizează nimic în noaptea de Anul Nou. “Am fi ţinut o petrecere dacă am fi găsit un grup compact, de circa 40 – 50 de persoane. Dacă am fi acceptat grupuleţe de oameni care nu se cunosc, fiecare ar fi vrut altă muzică şi nu ar fi fost o petrecere reuşită”, spune Szekrenyes Csaba, reprezentantul restaurantului Royal.  În aceeaşi situaţie este şi Kelly’s Irish Pub, care va fi închis în prima noapte din 2009.

Locuri libere

Orădenii care vor să mănânce bine de Revelion mai pot suna la câteva restaurante care au rămas cu locuri vacante. De exemplu, la Cyrano, pe strada Republicii, mai sunt mese libere pentru zece persoane. “Este un grup care a renunţat în ultima clipă, aşa că mai avem aceste zece locuri”, spune Kocsis Sandor, de la restaurantul Cyrano. Aici meniul costă 190 de lei si include un platou rece cu specific Italian, ciorbă de perişoare, piept de pui Cyrano, păstrăv, tiramisu şi şampanie. La câţiva metri mai jos, la Taverna, mai este loc pentru 30 de persoane. “Meniul este unul tradiţional şi costă 230 de lei. Include, printre altele, limbă în aspic, ciolan de porc afumat, ruladă din cotlet, cârnaţi cu bacon, caviar şi băuturi incluse în preţ”, spune Hamza Gabor, reprezentant al restaurantului Taverna. Cei care vor să iasă totuşi din oraş, oferta de Revelion a hotelului –restaurant Millenium mai este încă valabilă. “Sunt încă 50 de locuri disponibile pentru cina de Revelion. Avem şi pachete de trei şi patru nopţi pentru care, de asemenea, se mai pot face rezervări”, spune Zetocha Francisc, şef de sală.

Petrecere la bloc

Orădenii nu s-au înghesuit să închirieze localuri sau mese pentru noaptea dintre ani. Se pare că aceştia preferă varianta mai ieftină, a petrecerilor de apartament. “Decât să dau 500 de lei pentru un meniu de două persoane, mai bine fac o petrecere acasă , între prieteni”, spune Cristian Berinde, un orădean care se chefuieşte acasă de Revelion.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite