Loc de joacă uitat de autorităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tobogan de 20 de ani, amplasat lângă un tomberon, pune în pericol sănătatea copiilor. Tobonagul a fost mutat lângă coşul de gunoi pentru a face loc unei parcări amenajate în zonă.

Toboganul situat pe bulevardul Republicii din Baia Mare şi uitat acolo de autorităţi de mai bine de 20 e ani pune în pericol sănătatea copiilor. Aceştia se pot răni în bucăţile de metal ruginite ieşite în afară.
Medicii sunt de părere că există pericolul ca micuţii să facă tetanos dacă se rănesc în fiarele ruginite. Mirosul resturilor menajere este înţepător, iar tomberonul în sine e un focar de infecţie. Responsabilii nu se pot hotărî dacă locul este destinat depozitării gunoaielor sau e spaţiu de joacă pentru copii.
În urmă cu câţiva ani, în apropiere exista un parc de joacă, dar a fost desfiinţat. „A rămas doar toboganul, ce iniţial nu era amplasat lângă recipientul de resturi menajere”, afirmă Marius Mureşan, şef Sector Salubrizare Menajeră din cadrul Drusal Baia Mare.
El arată că toboganul a fost adus lângă tomberon vara aceasta, în momentul în care în zonă s-a amenajat o parcare. „Este vina celor de la Serviciul Public Ambient Urban,  ei sunt responsabili cu locaţia elementelor de joacă”, spune Mureşan.
Eleonora Gheţie, şefa Serviciului Public Ambient Urban (SPAU) din Primăra Baia Mare nu ştia de existenţa toboganului. „Nu ştiam că a mai rămas un tobogan prin partea locului”, spune Gheţie, care a adăugat că restul elementelor de joacă au fost restaurate sau duse la fier vechi.

Părinţii sunt nemulţumiţi

Părinţii vor să îşi ţină copii departe de toboganul de lângă tomberon, dar nu reuşec întotdeauna. „Am un băieţel de 6 ani. Îl las să se joace în curtea blocului împreună cu alţi copii şi se mai dau pe tobogan”, spune o mamă din blocul din apropierea toboganului. Ea spune că nu-i place să-şi ştie propriul copil jucându-se acolo. „Nu am timp să-l supraveghez în fiecare minut. Ar trebui să ducă cineva toboganul de acolo, să scap de o grijă”, adaugă mămica. În oraş, se pot zări, în diverse zone, leagăne şi tobogane amplasate înainte de 1989.

Spaţii amenajate 

În Baia Mare există 32 de locuri de joacă pentru copii administrate de Serviciul Public Ambient Urban şi opt amenajate de societatea Rosal. „Există patru complexe de joacă. Aceste locuri pot găzdui, simultan, până la 150 de copii”, precizează Eleonora Gheţie, director executiv SPAU Baia Mare.

Nou loc de joacă

Un nou centru de joacă va fi amenajat în cartierul Vasile Alecsandri. Potrivit Eleonorei Gheţie, aici se vor putea juca micuţii din mai multe zone ale oraşului. Pentru restaurarea parcurilor de joacă din Baia Mare s-au cheltuit 60.000 de lei în acest an. Mai sunt însă locuri unde se află tobogane sau alte accesorii vechi de peste 20 de ani.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite