Liviu Pop: Cred că mă integrez, împreună cu domnul Chiţoiu, în rezovarea problemei Oltchim

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Pop
Liviu Pop

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a declarat, miercuri seară, întrebat cum comentează afirmaţia lui Victor Ponta că ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, va răspunde "cu capul, viaţa şi tot" în problema Oltchim, că este şi el "în calupul acesta" şi că privatizarea se va face.

"Da, şi după şedinţa de Guvern cred că mă integrez împreună cu domnul Chiţoiu (n.r. - Daniel Chiţoiu, ministrul Economiei), în calupul acesta, de a rezolva problema de la Oltchim.

Vă pot spune că celula de criză, repet, în maxim o săptămână, va veni cu un plan concret, în care cu siguranţă nu este vorba de lichidarea Oltchim, cum poate se dorea de către unii", a declarat, miercuri, seară, la Râmnicu Vâlcea, Liviu Pop, întrebat de jurnalişti cum comentează afirmaţiile premierului victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, răspunde cu "capul, viaţa şi tot" pentru privatizarea Oltchim şi că există două mari companii, din "zone geografice total diferite", interesate să preia combinatul chimic.

"Aici, domnul ministru Chiţoiu, ştiţi, răspundeţi - capul, viaţa şi tot - de succesul operaţiunii de privatizare de la Oltchim. Din fericire, nu avem unul, ci două mari companii. Ne speriasem la un moment dat că nu vine nimeni.

Au venit două mari companii, din două zone geografice total diferite, ca să spun aşa. Important este ca să avem un succes pe această temă, să salvăm locurile de muncă, să dăm un mesaj pentru toată zona, Argeş - că e vorba de Arpechim -, că păstrăm locuri de muncă şi de fapt creăm noi locuri de muncă prin investiţii", a declarat Ponta, la începutul şedinţei de Guvern.

El a aminitit că marţi a avut o discuţie cu reprezentanţii companiilor Exxon Mobile şi OMV Petrom, care l-au informat că vor continua investiţii anunţate de până la un miliard de dolari şi că la sfârşitul lunii septembrie OMV Petrom va pune în funcţiune o altă investiţie de 500 milioane euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite