Litoralul românesc contraatacă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La hotelurile de patru stele, pentru un sejur de trei zile, tarifele sunt de 45 euro pentru România faţă de 50 de euro pentru Bulgaria După experienţa neprofitabilă de Paşte, hotelierii

La hotelurile de patru stele, pentru un sejur de trei zile, tarifele sunt de 45 euro pentru România faţă de 50 de euro pentru Bulgaria

După experienţa neprofitabilă de Paşte, hotelierii români de pe litoral au ieşit pe piaţă cu oferte combative cu cele ale bulgarilor în ceea ce priveşte tarifele, pentru minivacanţa de 1 Mai. În hoteluri de trei şi patru stele din Mamaia de exemplu, locul în camera dublă pentru o noapte a coborât până la 18, respectiv 22 de euro de persoană.

Tarifele avantajoase, corelate cu decizia guvernului de a acorda liber şi pentru luni, 30 aprilie, a condus la dublarea numărului turiştilor în hotelurile de pe litoral faţă de perioada similară a anului trecut. "Odată cu declararea zilei de 30 aprilie drept nelucrătoare şi a anunţului privind inaugurarea altor kilometri din Autostrada Soarelui, cererea a crescut foarte mult. Am vândut toate biletele disponibile, astfel încât în Mamaia am cerut deschiderea de noi hoteluri", ne-a declarat Dragoş Răducanu, manager la agenţia Magest Travel. Astfel încât au fost deschise alte patru hoteluri în Mamaia, staţiunea cea mai solicitată de către turişti.

Cererea s-a dublat faţă de anul trecut

"Cererea este dublă pentru pachetele de 1 mai faţă de anul trecut, fiind solicitate în special hotelurile de trei şi patru stele. Există prea puţine hoteluri de această clasificare, în special în Mamaia", spune, la rândul ei, Lucia Morariu, preşedinta agenţiei Eximtour. Aceasta susţine că "vacanţele în Bulgaria, în hoteluri comparative, nu sunt mai ieftine decât în România". Potrivit unui studiu realizat de Eximtur, un pachet de trei nopţi la un hotel de trei stele în Bulgaria, cu mic dejun inclus, costă 50 de euro, pe când la o unitate similară din România tariful pentru trei nopţi şi micul dejun este de 41 de euro/persoană.

Pentru hotelurile de patru stele, tarifele sunt, pentru un pachet de trei nopţi cazare şi mic dejun inclus, de 45 de euro pentru România şi de 50 de euro pentru Bulgaria. Oricum, operatorii spun că agenţiile au vândut, pentru 1 Mai, circa 10.000 de biletele pentru litoralul nostru şi tot atâtea pentru cel bulgăresc. Lucia Morariu explică şi de ce bulgarii au tarife mai mici în perioadele de capete de sezon. "Au multe unităţi de 3 şi 4 stele cu servicii all inclusive, care au asigurat un grad de ocupare o perioadă mai lungă, din aprilie până în septembrie, datorită ocupării cu turişti străini care călătoresc cu avioane charter". Per ansamblu însă, de 1 Mai sunt aşteptaţi să petreacă în staţiunile româneşti de la malul Mării Negre circa 15.000 de turişti, din care peste 5.000 vor fi numai în Mamaia, potrivit lui Daniel Vasilescu, preşedintele Federaţiei Patronale a Turismului (FPTR).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite