Litoralul - păzit cu radare, elicoptere, poliţişti şi câini dresaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ministrul administraţiei şi internelor, Vasile Blaga.În cadrul programului "Litoral 2006", elicopterele Unităţii Speciale de Aviaţie vor monitoriza dispozitivele de circulaţie rutieră

ministrul administraţiei şi internelor, Vasile Blaga.
În cadrul programului "Litoral 2006", elicopterele Unităţii Speciale de Aviaţie vor monitoriza dispozitivele de circulaţie rutieră asigurate de serviciile judeţene Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa. Acestea sunt amplasate pe reţeaua drumurilor naţionale A1, A2, DN1, DN2A şi DN3A, care colectează şi, ulterior, concentrează traficul din ţară spre litoral şi zonele turistice de pe Valea Prahovei.
La rândul lor, poliţiştii de frontieră au sarcina, în această vară, să fluidizeze traficul de călători şi mijloace de transport în cele şase puncte de intrare şi ieşire din ţară, de pe teritoriul judeţului Constanţa.
În perioada sezonului estival, de siguranţa turiştilor se vor ocupa aproape 1.600 de poliţişti şi jandarmi.
Sistemul de radare fixe de pe Autostrada Soarelui va supraveghea non-stop traficul rutier către şi dinspre litoral. Camerele video sunt amplasate la intersecţiile autostrăzii cu şoselele de legătură şi vor monitoriza atât traficul, cât şi furturile de materiale de semnalizare de pe această arteră.
şi pe Drumul Naţional 2A, cel care preia traficul rutier din partea de nord a ţării către litoral, au fost montate două camere fixe la Coşereni, iar alte patru vor fi amplasate în "punctele negre" din judeţul Ialomiţa. Până în septembrie, în tot judeţul vor fi montate 102 camere video de supraveghere şi monitorizare a traficului. Acestea vor fi coordonate prin intermediul unui dispecerat aflat în Slobozia. Un sistem similar funcţionează în judeţul Argeş, unul dintre primii "vitezomani" înregistraţi fiind chiar Gigi Becali. După spusele dispecerilor, în acelaşi judeţ au fost amendaţi jumătate din poliţiştii de la Inspectoratul Judeţean şi şeful Serviciului de Poliţie Rutieră.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite