Litoralul, măturat de gura celor de la Mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plajele de la Marea Neagră sunt strict supravegheate de Garda de Mediu, în urma unor controale inopinate făcute de autorităţile centrale Litoralul românesc a fost luat la bani mărunţi

Plajele de la Marea Neagră sunt strict supravegheate de Garda de Mediu, în urma unor controale inopinate făcute de autorităţile centrale

Litoralul românesc a fost luat la bani mărunţi de Ministerul Mediului. De frică, Direcţia Apelor Dobrogea Litoral a acoperit peste noapte guri de canal şi a afânat plajele.

săptămâna trecută pe plajele litoralului românesc, de către secretarul de stat din Ministerul Mediului, Lucia Ana Varga, a pus pe jar autorităţile responsabile.

Ameninţată cu destituirea, în cazul în care neregulile nu vor fi îndreptate, Direcţia Apelor Dobrogea s-a mobilizat şi, peste noapte, căminul subteran fără capac a fost acoperit, iar conducta rămasă pe plajă de pe vremea lui Ceauşescu a fost scoasă.

Directorul Apelor Române Dobrogea Litoral (DADL), Gheorghe Barbu, care se afla la o întrunire la Timişoara, a trimis imediat subalternilor săi indicaţii care vizau salubrizarea rapidă a plajelor.

Purtătorul de cuvânt al DADL, Cătălin Anton, a declarat în exclusivitate pentru "Adevărul" că Lucia Ana Varga a făcut un lucru bun, luând prin surprindere plajele din Mamaia, Constanţa şi Costineşti.
Măsurile urgente luate de demnitarul de la Mediu nu au făcut decât să contribuie la siguranţa şi confortul turiştilor, a mai spus Anton .

Varga se întoarce

"Incidentele înregistrate, în special cel cu conducta de pe plajă care a rănit săptămâna trecută un turist, au fost imediat soluţionate, iar de acum înainte pe plajă vor patrula echipe din care vor face parte angajaţi ai noştri, cât şi comisari de mediu, ce vor veghea siguranţa turiştilor şi modul în care se respectă regulile de curăţenie", a spus Cătălin Anton.

Varga a propus săptămâna trecută această variantă, care se pare că a fost imediat agreată de Apele Române Dobrogea, cât şi de Garda de Mediu, care, la rândul ei, a fost, de asemenea, aspru criticată de secretarul de stat de la Mediu.

"Săptămâna viitoare mă voi întoarce la Constanţa, pentru a verifica dacă măsurile dispuse de mine au fost respectate", a afirmat Varga la finalul descinderii sale pe litoralul românesc, pe care se află ca în fiecare vară foarte mulţi turişti.

Coşuri de gunoi nemontate

În timpul controlului, secretarul de stat a mai observat că mai multe suprafeţe de uscat sunt acoperite cu resturi menajere şi vegetaţie, iar o altă nemulţumire pe care şi-a exprimat-o a fost aceea că abia de curând, pe plaje, a început acţiunea de montare a coşurilor de gunoi.

În plus, în toate zonele controlate lipseau panourile prin care turiştii ar fi trebuit să fie informaţi despre calitatea apei de îmbăiere.

Lucia Varga a hotărât ca Direcţia Apelor Dobrogea Litoral să transmită săptămânal informaţii către hotelieri, operatori de plajă şi reprezentanţi ai presei despre calitatea apei mării, chiar dacă analizele efectuate în ultimii ani nu au semnalat probleme majore.

Steguleţe pe plajă

Steguleţe colorate îi vor avertiza pe turişti despre calitatea apei de îmbăiere, în urma propunerii făcute de secretarul de stat de la Mediu.

Pe plaja Modern din Constanţa, turiştii s-au plâns că nu au unde să-şi întindă cearşafurile din cauza şezlongurilor care aparţin diferitelor firme de închiriere.

Varga a cerut scurtarea unei bariere, tot pe plaja Modern, care îi împiedica pe turişti să treacă pe jos spre plajă, barieră care era destinată numai accesului maşinilor de aprovizionare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite