Litoralul, "bara la bara"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mamaia a ramas in bezna Organizatorii editiei 2005 a Targului estival de carte "Euro Litera Net", de la Mangalia, programasera pentru sambata un regal literar cu scriitorul Fanus Neagu, la

Mamaia a ramas in bezna
Organizatorii editiei 2005 a Targului estival de carte "Euro Litera Net", de la Mangalia, programasera pentru sambata un regal literar cu scriitorul Fanus Neagu, la aniversarea a 70 de ani de viata. Din pacate, intalnirea cu publicul n-a mai avut loc, deoarece, cu parere de rau, scriitorul s-a vazut nevoit sa-si contramandeze deplasarea pe Litoral, la insistentele sotiei, speriata de canicula. De altfel, sambata, pe plaja din Eforie Sud, in zona Capul Turcului, un turist bucurestean, pe fondul unor suferinte cardiace cronice, a facut infarct si medicii n-au putut decat sa constate decesul. Focul de pe strazile Capitalei si din tara a adus un tsunami turistic pe Litoral: de vineri, circulatia in Mamaia si Eforie Nord, in special, a devenit aproape un calvar. S-a inaintat bara la bara. Si in mare era greu sa gasesti un loc linistit pentru imbaiere si inot. Parca toate statiunile si orasele din zona se mutasera pe apa. Turistii din Mamaia au avut un motiv de exasperare in plus: sambata, in jurul orelor 22, reteaua electrica din statiune a murit si oamenii s-au trezit in intuneric. S-a instalat panica, discotecile si celelalte localuri de noapte si-au ferecat rapid usile, de teama ca nu cumva petrecaretii sa plece fara sa achite consumatia. Pana de curent a durat aproape o ora si s-a repetat la ora 4 dimineata. Cauza ar fi fost o avarie la un cablu subteran.
Elicopter pentru supravegherea traficului
Sfarsitul de saptamana a adus inghesuiala pe drumurile care fac legatura cu Litoralul. Numarul mare de oameni care si-au petrecut week-end-ul la mare a facut necesara chiar si prezenta unui elicopter al Politiei Rutiere pentru supravegherea traficului. De altfel, fiecare sfarsit de saptamana insorit face ca, pe portiunea de drum Constanta-Fetesti-Drajna, sa se inregistreze ambuteiaje, crescand si riscul producerii accidentelor. Pentru evitarea blocarilor de trafic, Directia Politiei Rutiere recomanda conducatorilor auto sa foloseasca, la intoarcerea de pe Litoral, si traseul Constanta-Harsova-Slobozia. Totodata, soferilor li se atrage atentia sa nu execute manevre de depasire atunci cand circula in coloana si sa adapteze viteza de deplasare in functie de conditiile de trafic.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite