Litoralul românesc, în comă în timpul săptămânii - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Litoralul românesc, în comă în timpul săptămânii - Revista presei interne
Litoralul românesc, în comă în timpul săptămânii - Revista presei interne

Presa internă de astăzi scrie despre situaţia plajelor de pe litoral, sinistraţii din 2007 sau ilegalitatea construcţiilor din Parcul Cişmigiu. Printre alte subiecte, agenţiile de turism pierd 40 milioane € pe litoral, iar Comisia Europeană prezintă raportul pe justiţie la 22 iulie.


Litoralul românesc, în comă în timpul săptămânii.

Cei care ajung acum pe litoralul românesc pot admira ca niciodată peisajul: plaje întinse goale, maşinării făcute pentru distracţii care cu greu îşi găsesc vreun admirator şi terase din care nu mai e pentru cine să curgă berea în valuri. Mamaia e în suferinţă şi abia de-şi mai revine în weekend, la Eforie Nord preţurile la hotel au început să se negocieze, la Costineşti merge tot ce e la 4 lei, Venus şi Saturn sunt un cuplu sărac, numai Vama Veche prosperă cu 6% faţă de anul trecut, scrie Cotidianul.

Sinistraţii din 2007, tot fără case. Inundaţiile din 2007 au schimbat viaţa a mii de oameni din Bacău, Vrancea, Galaţi şi Vaslui. După doi ani, înaintea alegerilor, autorităţile pun la cale un plan de reconstrucţie. O parte din sinistraţii inundaţiilor care au lovit România în septembrie 2007, mai exact cei din Vrancea, Galaţi, Vaslui şi Bacău nu au nici acum un acoperiş deasupra capului. Motivul principal: mare parte dintre materialele de construcţie alocate de guvern pentru reabilitarea celor aproape 3.500 de locuinţe afectate de viituri se află încă în custodia edililor locali, anunță Evenimentul Zilei.

Cişmigiul teraselor ilegale. Terasa Debarcader din Parcul Cişmigiu a crescut într-un an cât alţii în zece, ca să cităm din clasici. Şi nu oricum, fără autorizaţie de construcţie, de funcţionare, de mediu, de toate. Nimeni nu i-a deranjat pe patronii celor două firme care-şi desfăşoară activitatea pe un monument istoric aşa cum este clasat Parcul Cişmigiu. Nikolaus Werter, proprietarul uneia dintre societăţi, SC Ocasion 2002 Impex SRL, avea relaţii în perioada când la şefia parcurilor se afla Virgil Cârstea, iar la Primăria Capitalei - Traian Băsescu. Pilele au funcţionat şi în următorii ani, mai ales că toate construcţiile ce au apărut în jurul terasei poartă acelaşi nume: ilegal, notează Jurnalul Naţional.

Agenţiile de turism pierd 40 milioane € pe litoral. Agenţiile de turism nu vor mai încasa anul acesta la fel de mulţi bani din vânzarea sejururilor pentru litoral ca anul trecut, chiar dacă aproape 90% dintre acestea sunt vândute prin operatori. În 2008, încasările agenţiilor de turism au ajuns la 350 milioane de euro, iar valoarea medie a unui sejur a fost de 250 de euro. Pe lângă aceştia, alţi 40 de milioane de euro au reprezentat pachetele turistice vândute străinilor, fără a mai pune la socoteală turismul la negru. „Încasările vor scădea cu 10% faţă de anul trecut, deoarece hotelierii au redus preţurile cu până la 20%, iar în unele oferte cazarea şi masa pentru un copil este gratuită. 2009 nu este un an de profit, ci un unul de supravieţuire”, a declarat pentru Gândul Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Comisia Europeană prezintă raportul pe justiţie la 22 iulie. Comisia Europeană va prezenta la 22 iulie raportul privind evaluarea implementării mecanismului de cooperare şi verificare a justiţiei şi luptei anticorupţie din România, a declarat joi pentru NewsIn Mark Gray, purtător de cuvânt al Comisiei Europene. "Confirm că data publicării rapoartelor (pentru România şi Bulgaria - n.r.) va fi 22 iulie", a spus Mark Gray, după ce presa bulgară a publicat informaţii în acest sens. În ceea ce priveşte rapoartele privind gestionarea fondurilor europene, întocmite ca urmare a unei solicitări exprese din partea Parlamentului European, data acestora nu a fost încă stabilită, însă în mod sigur nu vor fi prezentate concomitent cu rapoartele privind justiţia, a precizat Mark Gray, citat de Cotidianul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite