Cazare de cinci stele pe „Litoralul pentru toţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O săptămână la mare cu reducere într-un hotel de lux va costa 495 de lei. În perioada 1 septembrie – 18 octombrie se va derula programul „Litoralul pentru toţi“, prin care turiştii pot beneficia de sejururi la preţuri începând de la 195 de lei.

Citiţi şi:
adevarul.es - Turiștii britanici, dezamăgiți de România, se întorc în Spania


La ediţia din această toamnă a programului „Litoralul pentru toţi“, cunoscut ca fiind unul social, s-a înscris şi un hotel de cinci stele (Saturn), iar reprezentanţii agenţiilor de turism sunt convinşi că numărul unităţilor de cazare de lux se va mări în viitorul apropiat.

Preţuri mai mici ca în primăvară

„Lista rămâne deschisă şi sperăm să se mai înscrie şi alte hoteluri de cinci stele“, ne-a declarat Cristina Frecea, secretarul general al Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunării, care se ocupă de derularea programului.

Potrivit operatorilor de turism, tarifele din această toamnă sunt mai mici cu aproximativ 20 de lei decât cele de la ediţia de la începutul sezonului estival. Turiştii care vor alege un hotel de o stea, fără mic dejun, vor plăti 159 de lei pentru un sejur de şase nopţi.

La un hotel de două stele, tot fără mic dejun, tariful este de 189 de lei, în timp ce cu mic dejun preţul ajunge la 249 de lei de persoană. De asemenea, la un hotel de trei stele cu mic dejun preţul este de 339 de lei de persoană pentru un sejur de şase nopţi, la patru stele cu mic dejun - 399 de lei, iar la cinci stele cu mic dejun - 495 de lei.

Gradul de ocupare va fi rezonabil

Totodată, Cristina Frecea se aşteaptă ca gradul de ocupare să fie de aproximativ 85% în luna septembrie şi ceva mai mic în perioada 1 – 18 octombrie.

Bătălie pe Mamaia

În programul de reduceri s-au înscris până în prezent 30 de hoteluri de pe litoralul intern, cele mai multe fiind din staţiunea Mamaia. Aici veţi găsi 16 hoteluri, printre care şi unele foarte renumite. Hotelierii din sudul litoralului nu s-au prea înghesuit la această ofertă: în Neptun s-au înscris trei hoteluri, câte două în Eforie Sud, Eforie Nord şi Jupiter, şi câte unul din Mangalia, Costineşti, Saturn şi Venus.  Biletele pentru extrasezon se găsesc deja în agenţiile de turism din toată ţara.

85% este gradul de ocupare al locurilor de cazare pe care reprezentanţii din turism speră să-l înregistreze hotelurile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite