Listarea Romtelecom va avea loc în 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turbulenţele de pe pieţele financiare internaţionale au cauzat amânarea procesului de listare la bursă a Romtelecom, companie în care statul deţine o participaţie de 45%. Deşi a

Turbulenţele de pe pieţele financiare internaţionale au cauzat amânarea procesului de listare la bursă a Romtelecom, companie în care statul deţine o participaţie de 45%.

Deşi a fost preconizată să aibă loc până la finele acestui an, listarea companiei va fi finalizată în primăvara lui 2009, potrivit declaraţiilor ministrului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Karoly Borbely.

Oficialul susţine că în termen de o lună şi jumătate va fi semnat contractul cu consultantul de privatizare.

În prezent este luată în calcul posibilitatea listării Romtelecom atât pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), cât şi pe una din pieţele de capital din afară.

Decizia, precum şi momentul listării vor fi anunţate după prezentarea unui studiu de către consultant. Acesta va oferi informaţii privind evoluţia performanţelor operatorului de telefonie, cât şi privind conjunctura de ansamblu a pieţei de capital naţională şi a celor internaţionale.

"Acţiunile trebuie să fie valorificate la maxim. În momentul de faţă, strategia care a stat la baza declaraţiilor a fost impactul unei listări de succes, iar aceasta va fi una foarte importantă. Termenul este unul foarte realizabil, având în vedere finalizarea caietului de sarcini", a mai declarat Karoly Borbely.

Termen-limită realizabil

Potrivit ministrului, tranzacţia de achiziţionare de către DeutscheTelekom a 25% din OTE, acţionar majoritar al Romtelecom, s-a finalizat, iar deciziile OTE pentru anul 2008 privind compania de telefonie vor fi respectate în totalitate. În momentul de faţă, în cadrul OTE au început deja evaluările activităţii, preşedintele urmând să rămână cel actual.

În luna aprilie, Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei a anunţat că a selectat Boştină şi Asociaţii pentru a acorda asistenţă juridică instituţiei şi în procesul de listare a Romtelecom, casa de avocatură urmând să întocmească documentele de selectare a consultantului şi a brokerului pentru începerea tranzacţionării la bursă a companiei, parte a grupului elen OTE.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite