Lista bolilor care s-au „upgradat" - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă scrie despre bolile care au evoluat, despre bagajul mortului şi despre ordonanţa de urgenţă adoptată cu discreţie de Parlament. Printre alte subiecte, citiţi cine vrea să profite de pe urma păgubiţilor Dacia şi cine reia astăzi protestele împotriva măsurilor de austeritate.

Lista bolilor care s-au „upgradat“: apar în forme mai agresive, atacă şi persoanele tinere şi sunt greu de tratat

Astmul, bronşita, obezitatea, hipertensiunea şi bolile digestive afectează tot mai mulţi români şi apar în forme mai agresive, anunţă medicii. Ei avertizează că bolile s-au "upgradat" şi că medicamentaţia recomandată a rămas în urmă. Explicaţiile pentru "succesul" acestor boli ţin de stilul nostru de viaţă: stresul, poluarea, alimentaţia plină de chimicale şi sedentarismul sunt factori care duc la apariţia acestor modificări, potrivit Gândul.

Bagajul mortului: ţigări, rachiu şi pat pentru gospodăria de dincolo

Drumul material pe care îl străbătea defunctul se încheia odată ce cortegiul funerar ajungea în cimitir, iar sicriul era coborât în groapă. Însă în credinţa oamenilor, drumul lui spiritual prin lumea de dincolo abia începea, scrie EVZ. Timp de 40 de zile, sufletul lui avea să hoinărească prin locurile în care şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii, iar apoi, după judecată, se ducea în rai sau în iad. Sau rămânea blocat între lumi.

Parlamentul şterge datorii de 8,3 miliarde euro

Cu doar o zi înainte de anunţarea de către preşedintele Băsescu a celebrelor măsuri anticriză, Parlamentul României adopta, discret, o ordonanţă de urgenţă dată în anul 2006, scrie Puterea. Scopul actului normativ emis de Guvernul Tăriceanu: scutirea datoriilor istorice în valoare de 8,3 miliarde de euro a 34 dintre marile companii şi societăţi de stat.

Cine vrea să profite de pe urma păgubiţilor Dacia?

Peste 2.000 de persoane mai aşteaptă încă despăgubiri de la statul român pentru sumele de bani plătite înainte de 1989 pentru achiziţionarea de maşini Dacia, potrivit România Liberă. O parte din păgubiţi sunt nemulţumiţi că banii pe care îi vor primi sunt însă „vămuiţi" de o asociaţie care s-a interpus între ei şi banca ce trebuie să plătească despăgubirile.

Cartonaş roşu pentru Boc

Profesorii, studenţii, medicii, pensionarii, funcţionarii publici, poliţiştii şi actorii reiau de astăzi protestele împotriva măsurilor antisociale de austeritate ale Guvernului Boc, scrie Jurnalul Naţional. Sindicatele au anunţat că astăzi şi mâine va intra în grevă peste un milion de angajaţi, dintre care peste 400.000, din Educaţie şi Administraţie, declanşează greva generală pe termen nelimitat.


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite