Lista băuturilor care ne îngraşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu numai apa minerală este responsabilă de "îngroşarea" taliei, ci şi cocktailurile, cafeaua şi chiar sucurile din fructe Perioada sărbătorilor este momentul în care consumăm cel mai

Nu numai apa minerală este responsabilă de "îngroşarea" taliei, ci şi cocktailurile, cafeaua şi chiar sucurile din fructe

Perioada sărbătorilor este momentul în care consumăm cel mai mare număr de calorii. În mod surprinzător, o mare parte din vina pentru kilogramele acumulate o poartă consumul de băuturi alcoolice, cocktailuri şi sucuri de fructe. Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Carolina de Nord, preluat de revista "MenHealth", a arătat că zilnic luăm 450 de calorii numai din băuturi. Astfel, în urma unui consum regulat de băuturi, putem acumula chiar zece kilograme într-un an.

Nu numai apa minerală este responsabilă de "îngroşarea" taliei, ci şi cocktailurile, cafeaua şi chiar sucurile din fructe. Există o parte bună şi una mai puţin bună referitoare la aportul caloric al lichidelor. Partea negativă se referă la faptul că nu putem renunţa atât de uşor la ele, deoarece lipseşte impactul vizual, menit să ne convingă, pe care îl au mâncărurile pline de grăsime. Partea bună este aceea că în acest caz ştim cu siguranţă de unde vin caloriile în plus.

Potrivit nutriţioniştilor, una dintre cauzele creşterii ratei obezităţii în rândul copiilor este consumul de sucuri dulci. Este vorba despre un aport caloric de două ori mai mare în comparaţie cu situaţia de acum 30 de ani.

Aceştia avertizează că sucurile de struguri sunt printre cele mai periculoase deoarece conţin 170 de calorii şi 40 grame de zahăr. Ele ar putea fi înlocuite însă cu sucurile de portocale, care au 120 de calorii şi 24 grame de zahăr. De asemenea, portocalele asigură necesarul de vitamina D şi calciu, pentru ca oasele să se dezvolte.

Cocktailurile abundă de calorii

"Margarita" este un cocktail preparat în principal din sirop bogat în fructoză, stropit cu aromă artificială de lămâie. Dacă alegeţi să beţi un astfel de cocktail aveţi grijă ca margarita să fie preparată din suc proaspăt de lămâie şi doar un pic de zahăr.

Ţineţi cont însă că o margarita are 500 de calorii şi 32 grame de zahăr. Puteţi opta însă pentru un "Cosmopolitan", deoarece conţine doar 150 de calorii şi 12 grame de zahăr. "Pina colada" este de departe unul dintre cele mai nesănătoase cocktailuri. Conţine 625 de calorii şi 75 grame de zahăr. Caloriile provin în special din sucul de ananas cu foarte mult zahăr şi din laptele de cocos.

O opţiune este însă "Bloody Mary", un cocktail cu 150 de calorii şi 10 grame de zahăr. Dacă sunteţi împătimiţi ai băuturii din malţ, trebuie să ţineţi cont că o bere are 126 de calorii şi 10 grame de carbohidraţi. Într-o ierarhie a băuturilor espresso, caffe latte ocupă ultimul loc în ceea ce priveşte conţinutul de calorii, deoarece conţine foarte mult lapte şi sirop de zahăr.

O cafea mare cu lapte conţine în medie 190 de calorii şi şapte grame de grăsime. În schimb, un espresso macchiato are numai 15 calorii şi niciun gram de grăsime. Espresso macchiato are acelaşi efect ca o cafea normală, având însă un foarte scăzut aport caloric, deoarece înlocuieşte laptele cald cu o spumă groasă de lapte.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite