Lipsa acordului cu FMI nu preocupa UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incepand cu luna decembrie, mai multi experti ai Uniunii Europene, specializati pe diferite domenii, vor sosi la Bucuresti pentru a explica tehnic guvernului care sunt asteptarile UE si criteriile de

Incepand cu luna decembrie, mai multi experti ai Uniunii Europene, specializati pe diferite domenii, vor sosi la Bucuresti pentru a explica tehnic guvernului care sunt asteptarile UE si criteriile de performanta pe care Romania trebuie sa le mai indeplineasca pentru integrare. "La finele lunii martie va avea loc o intalnire generala, care va precede raportul de monitorizare ce va fi elaborat la sfarsitul lunii aprilie - inceputul lunii martie", a explicat, ieri, Jonathan Scheele, ambasadorul UE la Bucuresti. "Nu preocupa daca exista un acord cu FMI", ci capacitatea Romaniei de a continua dezinflatia, echilibrul macroeconomic si de a avea un buget suficient, corespunzator pentru un viitor membru al UE, a spus Scheele.
Problemele nu sunt de nedepasit
Domeniile in care Romania a facut treaba si unde nu mai sunt probleme reprezinta peste jumatate din total, a apreciat ambasadorul. In cazul unei treimi se inregistreaza anumite probleme, iar in 10% din acestea Romania are stegulete rosii, iar progresele trebuie facute rapid. In perioada urmatoare trebuie continuata reforma Justitiei, im-ple-mentarea corecta a aquis-ului, intensificarea luptei impotriva coruptiei si ameliorarea situatiei persoanelor cu handicap. Economic vorbind, CE asteapta progrese in domeniul achizitiilor publice, proprietatii intelectuale, gestionarii fondurilor structurale, in special in domeniul agriculturii, controlului sanitar-veterinar. Problemele "nu sunt insurmontabile", a spus Scheele.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite