Liniştea politică l-a avantajat pe premierul Tăriceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unei cercetări efectuate de institutul Gallup, preşedintele Traian Băsescu a pierdut, din luna iunie, 16 de procente la capitolul încredere, iar premierul Tăriceanu a mai recuperat

Potrivit unei cercetări efectuate de institutul Gallup, preşedintele Traian Băsescu a pierdut, din luna iunie, 16 de procente la capitolul încredere, iar premierul Tăriceanu a mai recuperat din decalajul faţă de şeful statului, câştigând, în ultima lună, zece procente. Social-democraţii au câştigat două procente, la intenţia de vot pentru alegerile europene.

Pe fondul promovării Legii pensiilor şi în lipsa unor evenimente care să declanşeze conflicte politice majore, preşedintele Băsescu a pierdut mare parte din capitalul de încredere pe care l-a câştigat după referendum. Cercetarea arată că, în perioada iunie-iulie, şeful statului a pierdut 16 de procente la capitolul încredere (multă şi foarte multă), ajungând la 43%.

Deşi se află pe locul trei în topul încrederii, în urma lui Gigi Becali, premierul Tăriceanu a câştigat zece procente în perioada amintită, situându-se în prezent la 21%. Gigi Becali se află pe locul doi, cu 24%. Theodor Stolojan este pe poziţia a patra la capitolul "multă şi foarte multă încredere", cu 23 de procente. În perioada iunie-iulie, Stolojan a pierdut 6%, coborând de la 29%, cât avea în luna mai, la 23 de procente în prezent.

Legea pensiilor a fost bine primită

Legea privind mărirea punctului de pensie este una dintre explicaţiile pentru care premierul Tăriceanu şi-a refăcut o parte din capitalul de încredere, în timp ce preşedintele Băsescu a pierdut la acelaşi capitol. Încrederea lui Băsescu a putut fi afectată de reticenţele sale în a promulga legea, dar şi de faptul că PSD şi premierul Tăriceanu pot fi percepuţi drept susţinătorii creşterii pensiilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite