Limba română, sacrificată de dragul majorităţii - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Funeriu, ministrul  Educaţiei
Daniel Funeriu, ministrul Educaţiei

Presa internă scrie despre drepturile minoritarilor, pe care nici românii nu le au, cine investeşte în România în 2010 şi ofertele de cazare la munte de 1 Mai. Printre alte subiecte, guvernul va sacrifica economia din cauza condiţiilor impuse de FMI, iar fostul şef de la CF 2 spune care sunt factorii responsabili de complicaţiile pacientelor.

Limba română, sacrificată de dragul majorităţii

UDMR a câştigat prin proiectul de lege elaborat de ministrul pedelist al Educaţiei, Daniel Funeriu, tot ceea ce nu a reuşit să câştige începând cu anul 1990 şi până acum, potrivit Jurnalul Naţional. Învăţământ în limba minorităţilor de la grădiniţă până la facultate, transport, cazare şi masă gratuite pentru elevii minoritari care nu pot studia în localităţile în care locuiesc, finanţare suplimentară pentru şcolile minorităţilor şi, mai ales, dreptul de a studia Istoria şi Geografia în limba maternă - toate aceste prevederi, inacceptabile pentru miniştrii Educaţiei de până acum, au fost înghiţite pe nemestecate de ministrul Funeriu.

Cine investeşte în România în 2010

Energia, industria auto şi prelucrarea lemnului sunt principalele ţinte ale investitorilor străini, potrivit România Liberă. Încă un producător auto intenţionează să vină în România, după ce Ford a pornit în sfârşit producţia, proiectele eoliene vor intra de anul acesta în producţie, iar pe piaţa exploatării şi prelucrării lemnului se încinge concurenţa. În total, analiştii financiari estimează că investiţiile străine directe pentru anul acesta ar putea ajunge la aproape 5 miliarde euro, la fel ca anul trecut, dar la jumătate faţă de vârful din 2008.

1 Mai la munte, la preţuri ce pornesc de la 90 de lei/zi

1 Mai la munte? Lumea merge la mare, au spus operatorii de turism citaţi de EVZ. Ceea ce înseamnă că la munte este un weekend obişnuit, fără înghesuială şi preţuri umflate. Cei care vor să petreacă într-un cadru liniştit şi cu un buget redus pot opta pentru pensiunile de la munte - în zona Moeciu, de exemplu, preţurile la cazare pornesc de la 60 de lei/camera pe noapte, respectiv 30 lei/persoană. Pentru toate cele trei mese, turiştii mai plătesc încă 60 de lei/persoană.

Guvernul va sacrifica economia din cauza condiţiilor impuse de FMI

Guvernul se va încadra în ţinta de deficit stabilită cu Fondul Monetar Internaţional, însă pentru aceasta va sacrifica investiţiile şi nu îşi va plăti datoriile către firme. Practic asta înseamnă că Boc va îngropa economia, deoarece tocmai din investiţii se aştepta să apară creşterea economică, scrie Cotidianul.

Directorul Spitalului Groazei: Nu ne plimbăm toţi cu Mercedes

După o săptămână de la internarea celor două tinere, Amelia Antoniu şi Alice Preda, în comă, la Spitalul Universitar Bucureşti, în urma unor intervenţii medicale minore suportate de paciente la spitalul CF2, Constantin Tănase vine cu explicaţii. Medicii curanţi, pacienţii neinformaţi, nerespectarea protocolului medical şi absenţa unor garanţii morale şi materiale pentru spitale sunt factori responsabili pentru cele două cazuri în opinia fostului şef de la CF2, citat de Gândul.


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite