"Lili era schimbat în ultimul timp"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia militarului român Lili Dobre, care s-a împuşcat în cap în timp ce se afla în misiune în Irak, este şocată de vestea tragicului eveniment. "Încă nu ştim nimic sigur despre starea

Familia militarului român Lili Dobre, care s-a împuşcat în cap în timp ce se afla în misiune în Irak, este şocată de vestea tragicului eveniment. "Încă nu ştim nimic sigur despre starea lui. Unii spun că este în comă, iar alte persoane spun că este mort. Lili are o prietenă originară din Republica Moldova care s-a dus să stea cu părinţii ei cât timp el este plecat în misiune, deoarece este însărcinată. Tatăl meu nu a aflat încă", a declarat Valentin Dobre, fratele caporalului. Ionelia Zaharia, sora militarului, spune că, în ultimul timp, fratele său era din ce în ce mai trist. Ea a vorbit cu Lili ultima dată în urmă cu o săptămână, când acesta i-a mărturisit că primeşte pe telefonul mobil mesaje care-l supărau. "S-a închis mai mult în el. Nu a pronunţat nume, nu mi-a spus cine îi trimitea mesajele, dar am văzut la el că e schimbat", afirmă Ionelia Zaharia. În schimb, mama tânărului spune că şi ea a vorbit cu Lili şi că acesta nu părea să aibă vreo problemă. "Mi-a spus să stau liniştită că la el în Irak este bine, linişte şi pace. Nu ştiu ce motiv ar fi avut să se împuşte", a declarat Maricica Dobre. Lili Dobre este cel mai mic dintre cei 5 copii ai familiei. Bărbatul aflat în misiune în Irak s-a împuşcat marţi după-amiază în cap, după ce s-a întors dintr-o misiune de pază. Dobre este în comă, cu funcţiile vitale stabilizate. El este militar angajat prin contract în cadrul Batalionului 280 Infanterie dislocat în Camp Mittica din Irak. Colonelul Cristinel Ghiga, purtătorul de cuvînt al MApN, a precizat că Dobre a trecut fără probleme testele psihologice la care a fost supus, ca şi restul testelor pe care le dau militarii români care pleacă în teatrele de operaţiuni.

Confuzie la MApN
Referitor la acest eveniment, în ziarul nostru de ieri a apărut o regretabilă eroare din cauza unei informaţii greşite provenite de la reprezentanţii MApN, derutaţi de numele victimei. În urma unei discuţii telefonice, ni s-a confirmat că este vorba despre o persoană de sex feminin. După închiderea ediţiei am aflat că militarul care s-a împuşcat în Irak este un bărbat în vârstă de 28 de ani, din Focşani.

Comisie militară de anchetă
O comisie a Comandamentului 2 Operaţional Întrunit ,,Mareşal Alexandru Averescu", care include şi un procuror militar, se va deplasa în teatrul de operaţii din Irak pentru a cerceta circumstanţele în care s-a produs evenimentul. Ieri, caporalul Lili Dobre se afla tot la spitalul din Kuwait City, în stare de comă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite