“Liga Nord vrea să interzică înfiinţarea moscheilor pe teritoriul Italiei.”- Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarele din Peninsulă scriu astăzi despre schimbul de focuri dintre poliţiştii italieni şi mai mulţi infractori, care a avut loc în această dimineaţă pe autostrada A1 din Italia, şi în care şi-a pierdut viaţa un bărbat în vârstă de 30 de ani. Un alt subiect de larg interes pentru presa italiană este iniţiativa partidului Liga Nordului, care doreşte să interzică construirea moscheilor în Italia.

Schimb de focuri pe autostrada A1, la Anagni. Poliţia ucide un răufăcător”, titrează pe prima pagină “Corriere della Sera”. În această dimineaţă, în jurul orei 5, a avut loc un schimb de focuri între poliţie şi mai mulţi infractori, pe autostrada A1, în apropierea localităţii Anagni (la 73 km de Roma). Un bărbat în vârstă de 30 de ani a fost ucis. Se pare că schimbul de focuri a izbucnit după ce poliţiştii le-au cerut răufăcătorilor să se identifice.

Bill Gates: În vremuri de criză, bogaţii trebuie să plătească mai multe taxe”, scrie tot “Corriere della Sera” în ediţia sa electronică. Fondatorul şi preşedintele gigantului american Microsoft, Bill Gates, a afirmat recent într-un interviu acordat cotidianului italian “Corriere della Sera” că sprijină politica noului preşedinte american Barack Obama. De asemenea, el consideră că acţiunile noii administraţii americane vor reprezenta un auto-portret al societăţii americane contemporane. Bill Gates a mai adăugat că este esenţial ca planul de investiţii pregătit de Obama să fie aprobat, deoarece acesta va relansa economia şi va crea noi locuri de muncă.

Liga Nord vrea să interzică înfiinţarea moscheilor pe teritoriul Italiei.”, anunţă cotidianul “La Repubblica”. După ce, zilele trecute, la Milano, au fost arestaţi doi marocani, suspectaţi că ar fi plănuit mai multe atentate, ieri partidul Liga Nord a cerut instituirea unui moratoriu împotriva construirii de noi moschei în Italia. Ministrul de Interne Roberto Maroni a avertizat că, de multe ori, moscheile nu sunt doar un locaş de cult al islamicilor, ci reprezintă o adevărată ameninţare pentru securitatea italienilor, deoarece acolo se plănuiesc acte teroriste.

Vice-chestor arestat pentru falsificarea de carnete de conducere”, titrează cotidianul “La Stampa”.
Un vice-chestor şi medic din Latina (oraş din centrul Italiei), a fost arestat zilele trecute pentru falsificarea a mii de carnete de conducere. De asemenea, el a fost acuzat şi că a reînnoit carnetele fără a cere efectuarea vizitei medicale şi că a eliberat certificate medicale unor persoane cu probleme grave de sănătate.

Burse: Europa deschide pe roşu”, anunţă ediţia online a  cotidianului “Il Messagero”. Majoritatea burselor europene au deschis sesiunea de astăzi cu un indice negativ. Aceeaşi situaţie negativă s-a înregistrat şi în rândul burselor din Asia, după ce bursa din Tokyo a terminat ziua de ieri cu un indice de scădere de -1%.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite