Liderul extremei dreapta franceze, contestat cu cocktailuri Molotov la Palermo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 20 de manifestanţi au atacat cu cocktailuri Molotov şi petarde în faţa hotelului din Palermo în care este găzduit liderul Frontului Naţional Francez, Jean Marie Le Pen. La

Aproximativ 20 de manifestanţi au atacat cu cocktailuri Molotov şi petarde în faţa hotelului din Palermo în care este găzduit liderul Frontului Naţional Francez, Jean Marie Le Pen. La dezbaterile pe marginea prevenirii imigraţiei ilegale au participat şi deputaţii PRM, membri în grupul "Identitate, Tradiţie, Suveranitate".

Trezorierul grupului ITS, deputatul PRM Petre Popeangă, a precizat că, în timp ce membrii grupului erau la o conferinţă de presă la un alt hotel din localitate, un grup de manifestanţi a aruncat cu cocktailuri Molotov în maşina de pompieri aflată în faţa hotelului unde era cazat Jean Marie Le Pen.

Surse din delegaţie au spus că manifestanţii făceau parte, cel mai probabil, dintr-o mişcare de extremă stâga. În urma atacului, forţele de ordine au luat măsuri şi au amplasat în jurul hotelului un important dispozitiv de securitate. Poliţia a escortat autobuzul care transporta participanţii la seminar.

Este vorba de cetăţeni de naţionalitate română, italiană, franceză, belgiană şi bulgară. Pentru a se preveni alte incidente, Jean Marie Le Pen a călătorit într-o maşină a poliţiei. Le Pen a lansat un atac virulent la adresa imigraţiei în cursul unei conferinţe de presă. "Delegaţia sosită la hotelul nostru nu a fost cazată aici. Nu a fost nimeni rănit, nu s-au creat pagube materiale.

Erau tineri care au aruncat cocktailuri Molotov în faţa hotelului, contestând spusele liderului francez al Frontului Naţional Francez, Jean Marie Le Pen", a declarat Valeria Siracusa, reprezentant la departamentul Congrese la Hotelul San Paolo Palace din Palermo. În ultima zi a seminarului privind combaterea imigraţiei ilegale s-a organizat o vizită pe insula Lampedusa, unde zilnic debarcă sute de imigranţi ilegali.

Întâlnirea şi-a propus să caute soluţii la problemele pe care le aduce fenomenul imigraţiei clandestine în Italia, considerată poarta de intrare în Europa a imigranţilor ilegali, în special de pe continentul african.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite