Liderii UDMR „pârăsc“ Guvernul Ponta la ambasadele ţărilor UE: se readuce în secuime conflictul dintre români şi maghiari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea UDMR Covasna susţine că Guvernul Ponta face „demonstraţii de forţă" faţă de comunitatea maghiară. Liderii locali ai uniunii au anunţat că vor trimite adrese tuturor ambasadelor ţărilor Uniunii Europene pentru a arăta „în ce stare este democraţia în România".

Preşedintele UDMR Covasna şi, totodată, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă că, la numai o lună de la instalare, noul guvern face „demonstraţii de forţă" faţă de comunitatea maghiară. „După o lună de la instalarea noului guvern, deja au început, nu numai pe plan naţional şi legislativ, ci şi pe plan local, aceste demonstraţii de forţă ale Guvernului faţă de comunitatea maghiară", a spus Tamas Sandor, citat de Mediafax.

Tamas Sandor a dat ca exemplu hotărârea privind Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, iniţiativa legislativă privind obligativitatea cunoaşterii limbii române de către funcţionarii publici, scandalul creat în jurul reînhumării scriitorului Nyiro Jozsef, dar şi anumite decizii ale noului prefect de Covasna, Codrin Munteanu, care a atacat deja hotărâri ale Consiliului Judeţean Covasna şi ale Consiliului Local Sfântu Gheorghe.

La rândul său, preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a afirmat că noul prefect „readuce în secuime conflictul dintre români şi maghiari", pentru că în toate adresele pe care le trimite autorităţilor locale „se leagă de chestiuni care ţin de identitatea maghiarilor sau de identitatea românilor".

„Zilele următoare vom trimite câte o adresă tuturor ambasadelor ţărilor UE pentru a vedea şi reprezentanţii statelor europene în ce stare e democraţia în România şi în ce direcţie merg lucrurile în acest moment", a încheiat Antal Arpad.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite