Liderii grevistilor vor ramane fara masini, benzina si telefoane mobile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acestia vor fi dati in judecata, iar Mitrea va fi reclamat la Parchet pentru "Afacerea Bechtel"

Liderii sindicali de la calea ferata vor ramane fara avantajele de care au beneficiat pana in prezent si care le erau acordate prin fostul Contract Colectiv de Munca. Ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre, a anuntat, ieri, retragerea tuturor beneficiilor, respectiv "masini, cote de benzina, telefoane mobile", de care au avut parte liderii de sindicat, potrivit contractului. "Vor trebui sa le aduca inapoi", a conchis Dobre. Cat priveste implicarea fostului ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, in sustinerea grevistilor, Gheorghe Dobre nu are o opinie personala. Implicarea lui Mitrea este treaba fostului ministru si a sindicalistilor care, "daca este adevarat, se vor duce la Mitrea sa-i multumeasca". Actuala conducere a Ministerului Transporturilor a depus si o plangere la Parchet impotriva lui Miron Mitrea, pentru acordarea contractului autostrazii Transilvania constructorului american Bechtel, prin incredintare directa. Liderii sindicali vor fi dati in judecata pentru recuperarea unor pagube care sunt estimate de ministrul Transporturilor la 500 miliarde lei. La randul lor, grevistii au actionat in judecata zilele trecute societatile de cale ferata pentru nerespectarea contractelor colective de munca.
Reactia sindicalistilor nu a intarziat sa apara
Federatiile sindicatelor din caile ferate care au pierdut in instanta dreptul de continuare a grevei nu au intarziat sa reactioneze. Astfel, printr-un comunicat remis ieri, dupa-amiaza, liderii de federatii sindicale considera decizia Curtii de Apel ca incorecta, iar Justitia ca fiind una controlata politic. De asemenea, sindicalistii ne-au declarat ca nu-i intereseaza deloc decizia ministrului Dobre de a le confisca mobilele, masinile de serviciu si bonurile de benzina.
Trenurile si-au reluat circulatia normala din aceasta dimineata
Dupa ce ieri Curtea de Apel Bucuresti a stabilit ca greva mecanicilor de locomotiva, aflati in a 23-a zi de la declansare, este ilegala, trenurile de marfa si calatori si-au reluat treptat circulatia normala, incepand cu orele pranzului. Ministrul Gheorghe Dobre a reluat ieri si promisiunea de restructurare a transportului pe calea ferata, facuta in perioada grevei. "Lucrez la o un nou concept de transport. Facem o analiza atenta pe fiecare activitate, iar rezultatele le vom prezenta peste o luna", a spus acesta, refuzand sa precizeze daca planul va implica si reduceri de personal la calea ferata. Pentru semnarea noilor contracte, ministerul va solicita sindicalistilor intrevederi, insa acestia nu vor putea spera la mai mult de zece bonuri de masa pe restul anului si la imbunatirea conditiilor de lucru, cu incepere din acest an.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite