Lideri mondiali "imortalizaţi" în topul nepăsării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lideri mondiali "imortalizaţi"  în topul nepăsării
Lideri mondiali "imortalizaţi" în topul nepăsării

Şase dintre cei mai influenţi oameni politici ai planetei sunt ilustraţi în ipostaze de nepăsători de către o artistă din Cluj George W. Bush, preşedintele Americii, Vladimir Putin,

Şase dintre cei mai influenţi oameni politici ai planetei sunt ilustraţi în ipostaze de nepăsători de către o artistă din Cluj

George W. Bush, preşedintele Americii, Vladimir Putin, premierul Rusiei, Angela Merkel, cancelarul Germaniei, Yasuo Fukuda, premierul Japoniei, Nicolas Sarkozy, preşedintele Franţei, şi Gordon Brown, premierul Angliei sunt ilustraţi cu ochii închişi în fotografii prelucrate de o tânără artistă.

Lucrarea "Top" este creaţia Alexandrei Turc, absolventă a Universităţii de Artă şi Design (UAD) din Cluj. Un top al nepăsării şi al ignoranţei, aceasta încearcă tânăra să sugereze prin lucrare.

"Am luat portretele lor oficiale şi le-am prelucrat. Toţi sunt cu ochii închişi, în semn că visează sau trec cu vederea problemele din jurul lor", spune Alexandra Turc, absolventă a secţiei Foto a Universităţii de Arte şi Design (UAD) Cluj.

Unele portrete sugerează că personajele visează în somn, cu un zâmbet nonşalant în colţul gurii, altele ilustrează o figură rece, fără nicio expresie, ca şi cea a lui Putin, aşeazată lângă portretul jovial al lui Bush.

Rochii din sârmă şi oameni-robot

Expoziţia absolvennţilor UAD Cluj, vernisată ieri seară la Expo Transilvania din Cluj, cuprinde peste 300 de lucrări, care mai de care mai spectaculoase.

Fie că sunt picturi, lucrări grafice, din ceramică sau animale realizate din hârtie de ziar, rochii din sârmă sau mobilier în formă de patrupede, toate la un loc transformă spaţiul de panotare într-un adevărat centru de artă contemporană.

Printre "creaţiile -vedetă" s-a numărat lucrarea "Supunere", ce ilustrează un manechin uman cu un monitor în loc de cap, sau "Ghilotina". Creaţiile repreztintă lucrările de diplomă ale studenţilor şi se vor afla la Expo Transilvania până la sfârşitul săptămânii viitoare. Gala absolvenţilor de Fashion Design va avea loc în 27 şi 28 iunie, în piaţeta din faţa Casei Matei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite