"Licitaţii de sclavi", în Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

zone deschise accesului publicului, pentru patronii de bordeluri care vin să caute femei în vederea practicării prostituţiei", a declarat Nazir Afsal, reprezentantul Parchetului britanic, Crown

zone deschise accesului publicului, pentru patronii de bordeluri care vin să caute femei în vederea practicării prostituţiei", a declarat Nazir Afsal, reprezentantul Parchetului britanic, Crown Prosecution Service (CPS).
Tinerele, în majoritate din statele Europei de Est, sunt vândute la licitaţie pentru prostituţie în aeroporturile britanice. O asemenea licitaţie a fost organizată recent la terminalul de sosiri de pe aeroportul Gatwick din sudul Londrei, în faţa unei cafenele, a precizat un purtător de cuvânt al CPS. Alte licitaţii ar fi avut loc pe aeroporturile londoneze Heathrow şi Stansted, precum şi pe alte aeroporturi britanice. Potrivit statisticilor Ministerului de Interne, în Marea Britanie se prostituează şi trăiesc într-o stare aproape de sclavie în jur de 1.400 de femei.

Copiii, pradă uşoară pentru traficanţi
Micuţi de şase ani sunt aduşi în Anglia, cu sutele, în fiecare an. Proveniţi din Africa, Asia şi Europa de Est, sunt utilizaţi ca sclavi în magazine, case şi făbricuţe. Mulţi dintre ei sunt luaţi cu consimţământul părinţilor, care plătesc până la 3.000 de lire traficanţilor, cu speranţa că odraslele lor vor avea o viaţă mai bună şi vor putea trimite bani acasă. Victimele sunt introduse în Marea Britanie cu paşapoarte false, de către adulţi care se prezintă drept rude. Ei sunt puşi la muncă imediat, trăiesc în condiţii groaznice şi sunt adesea abuzaţi fizic şi sexual. Copiii din China, Vietnam şi Malaysia sunt folosiţi în magazine, restaurante şi ateliere de producere a haşişului, aflate în suburbii. Copiii africani sunt cel mai adesea folosiţi în sclavia domestică, lucrând multe ore pe mai nimic. Micuţii din Europa de Est sunt trimişi la cerşit sau la furat, şi se aşteaptă să sosească şi mai mulţi începând de anul viitor, când România şi Bulgaria se vor alătura Uniunii Europene. Organizaţiile caritabile afirmă că "nu există sprijin specific" pentru victimele traficanţilor de copii şi acuză guvernul britanic că utilizează un "proces de acordare a azilului indiferent şi punitiv", tratându-i pe copiii în cauză ca pe imigranţi ilegali, şi nu ca pe victime.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite