Licitaţia olandeză, un eşec imobiliar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Licitaţia olandeză, un eşec imobiliar
Licitaţia olandeză, un eşec imobiliar

Din şapte case scoase la vânzare a fost adjudecată doar una. Licitaţia inversă, care trebuia să fie cel mai important eveniment din cadrul Târgului Naţional Imobiliar tIMOn, nu i-a atras pe cumpărători.

Înainte de începerea licitaţiei, în holul principal al tIMOn se agitau câteva zeci de vizitatori care păreau că abia aşteaptă să cumpere proprietatea visată la un preţ scăzut. A fost nevoie doar de un singur apel din partea prezentatorului evenimentului, actorul Emil Mitrache, ca toată lumea să se bulucească în faţa lui.

Prima strigare: „Garsonieră în Obor Towers, la etajul nouă din zece, suprafaţă 64,3 metri pătraţi, balcon de 10,25 metri pătraţi, preţ de pornire 66.676 de euro, plus TVA, pasul de licitaţie este 1.000 de euro“. Aşa s-a dat startul a ceea ce s-a dovedit a fi, până la urmă, un eşec pentru organizatori. Oricât a încercat Mitrache să convingă oamenii prezenţi că această proprietate este un adevărat chilipir atunci când preţul a ajuns la minimul acceptat, adică 61.676 de euro, cumpărătorii nu s-au arătat interesaţi.

Contractul s-a încheiat pe loc

Optimismul a revenit la licitaţia numărul doi, în care o garsonieră din complexul Red House, situat în cartierul bucureştean Prelungirea Ghencea, a fost achiziţionată pentru suma de 31.200 de euro. Când Lidia Moşoiu a ridicat mâna, semn că doreşte să cumpere şi că licitaţia se poate sfârşi, toate privirile s-au îndreptat neîncrezătoare către domnişoara care încerca timid să atragă atenţia prezentatorului.

„Am considerat că este o ofertă bună, în condiţiile în care preţul este mai mic cu 3.000 de euro decât cel de listă şi, în plus, locuinţa va fi finalizată peste câteva luni, timp în care voi strânge banii care îmi lipsesc“, a spus ea, în timp ce semna fericită contractul de vânzare-cumpărare. Apartamentul cu trei camere din Doamna Ghica Plaza nu s-a vândut nici măcar la 89.000 de euro, mai puţin cu 5.000 de euro decât preţul de pornire, la fel ca şi cel cu două camere din City Lights Pipera, care a ajuns la 72.183 de euro, de la 77.183 de euro.

Cumpărătorii nu au vrut să dea bani nici pe o garsonieră de 40.000 de euro în Costineşti sau de 65.000 de euro pe un apartament cu două camere în Sinaia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite