Liceul „Bolyai Farkas” are televiziune internă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţiunea şcolii târgumureşene a inaugurat un sistem de informare a tuturor elevilor. Profesorii şi elevii se vor implica direct în acest proiect şi vor avea în curând propria redacţie.

Conform proiectului prezentat de directorul Balint Istvan, mai sunt în pregătire un studio de producţie ce va avea şi o redacţie formată din elevi, precum şi o pagină de internet pe care să poată fi accesate de oricine materialele difuzate în şcoală. Fondurile sunt asigurate de comitetul de părinţi existând şi un parteneriat cu o companie locală de IT&C ce sprijină proiectul. “Am dorit să intensificăm comunicarea cu elevii, este o şcoală cu peste 1.000 de elevi, sunt multe evenimente, rezultate, se impune ca acestea să fie cunoscute. Acest sistem ne oferă şi posibilitatea de a lansa proiecte intercatedre şi chiar parteneriate şcolare. Ne-am gândit că acest mediu de comunicare ne va ajuta şi la consolidarea relaţiilor cu media locală, pe baza unor contracte şcoala se angajează să promoveze imaginea insitituţiilor ce mediatizează activităţile noastre”, ne-a explicat directorul Balint Istvan. Pentru început sunt difuzate materiale cu activităţile catedrelor întocmite de grupuri de elevi sub coordonarea profesorului Horvath Eva.

Sistemul va fi dezvoltat

Pe parcurs vor mai fi adăugate monitoare în şcoală şi va deveni operaţională pagina de internet dedicată. “Comitetul de părinţi prezidat de Jercengykz Attila a asigurat toate fondurile şi va dona valoric aparatură audio-video”, a mai precizat directorul unităţii şcolare. “Ideea am descoperit-o după o vizită în Ungaria, am văzut un monitor mic pe care erau prezentate rezultatele elevilor şi evenimentele şcolii, ne-am gândit să facem şi la noi, avem foarte multe evenimente, despre majoritatea nu aflăm şi astfel vor putea fi cunoscute. N-am discutat prea mult cu elevii, am lucrat pentru început cu un grup restrâns din clasele a XII-a, pentru ceilalţi am vrut să fie o surpriză, dar deja există entuziasm şi i-am auzit cum se încurajau să se implice, este oportunitatea lor să-şi arate talentele”, ne-a declarat profesorul coordonator, Horvath Eva.


Radiou-urile elevilor

În cadrul liceului Bolyai Farkas funcţionează de 15 ani şi un radio cu programe pentru elevi difuzate în timpul pauzelor. Compania Media Pro, prin reţeaua Pro FM a inaugurat în acest an o staţie locală Pro FM’sCool la Colegiul Naţional Al. Papiu Ilarian, având ca obiective formarea de noi DJ şi relaxarea pe timpul pauzelor, după ce acelaşi tip de proiect fusese inaugurat la Colegiul Naţional Unirea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite