Liceenii cunosc viaţa de teatru direct de la actori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ore, la teatru. Elevii de la liceele din sectorul 3 merg luna aceasta la Teatrul Act unde, după vizionarea unor piese aparţinând dramaturgiei contemporane, discută direct cu actorii

După ore, la teatru. Elevii de la liceele din sectorul 3 merg luna aceasta la Teatrul Act unde, după vizionarea unor piese aparţinând dramaturgiei contemporane, discută direct cu actorii despre adolescenţă şi actorie. Proiectul este iniţiat de către Administraţia Publică a Sectorului 3 pentru dezvoltarea comunicării şi a aptitudinilor artistice ale copiilor.

Acces gratuit la spectacol

Prima experienţă au avu-t-o elevii de la Liceul Matei Basarab. Ei au urmărit piesa "After Play" şi au purtat un dialog în culise cu Tania Filip şi Adrian Titieni. "Ideea e foarte bună, că aşa pot veni la teatru şi copiii care nu au bani. Eu nu am venit până acum la Teatrul Act, dar îmi place să critic ce văd şi aşa am remarcat că în piesă un coş de gunoi era greşit pus", a spus Loredana Enea, elevă în clasa a X-a la Matei Basarab. "Vreau autorizaţie de la directorul şcolii să îmi fac piesa mea de teatru, pentru că deja am scris un scenariu care este despre trei îngeri păzitori", a explicat Anastasia Vifor, elevă în clasa a X-a, la acelaşi liceu. Şi pentru actori, proiectul este inedit. "Iniţiativa este de bun augur, pentru că e bine ca tinerii să cunoască cât mai multe profesii şi să discute cu oamenii care le practică. Este o comunicare între generaţii, chiar dacă nu are finalitate imediată", a spus actorul Adrian Titieni. "Am ales aceleaşi piese pentru toate liceele, iar printre acestea se numără <> , <> , <> şi <> , piese din care tinerii să înveţe ceva şi să se regăsească", a explicat şeful Serviciului Cultură din cadrul Primăriei Sectorului 3, Mioara Matei. Săptămâna următoare este rândul elevilor de la Grupul Şcolar Unirea şi de la Şcoala Superioară Comercială N. Kreţzulescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite