Librăriile Diverta, afaceri în scădere cu 30% - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Librăriile Diverta, afaceri în scădere cu 30% - Revista presei economice
Librăriile Diverta, afaceri în scădere cu 30% - Revista presei economice

Presa economică de astăzi scrie despre scăderea afacerilor Diverta, schimbarea directorului companiei Flamingo sau câştigarea de peste 5% la SIF-uri. Printre alte subiecte, Ursus Breweries a cumpărat 24,2% din Bere Azuga, iar Foradex nu se delistează de pe Rasdaq.


Librăriile Diverta, afaceri în scădere cu 30%.

Lanţul de librării Diverta, parte a grupului RTC, controlat de omul de afaceri Octavian Radu, a înregistrat în primele cinci luni din acest an vânzări în scădere cu 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, scrie Ziarul Financiar.  "Cea mai mare scădere se înregistrează, ca pe toată piaţa de retail, pe segmentul de IT, cu un minus de 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Celelalte raioane, de carte, media şi papetărie, au fost afectate, însă declinul a fost de 20-25%", a declarat Amalia Buliga, director financiar al Diverta.

Flamingo schimbă directorul. Flamingo International, unul dintre primii trei electroretaileri locali, îl numeşte, începând cu 1 august, pe Stefan Treiber în poziţia de CEO, cehul Jiri Rizek rămânând în companie în calitate de consultant. Noul CEO, Stefan Treiber, este membru al Consiliului de Administraţie al Flamingo International din mai 2008 şi are 11 ani de experienţă în consultanţă în management. Până în 2002, a activat în poziţia de senior manager pentru operaţiuni globale la A.T. Kearney şi este partener fondator al companiei de consultanţă Candidus, potrivit Business Standard.

SIF-urile câştigă peste 5%, dublu faţă de media pieţei. Bursa de la Bucureşti ţine pasul cu pieţele europene şi închide pe plus de peste 2 la sută. SIF-urile au uimit, însă piaţa cu creşteri de două ori mai mari, iar BET-FI s-a apropiat de nivelul de 18 mii de puncte. Şi rulajele pe piaţa acţiunilor au urcat la un nou maxim al lunii, la 4,3 mil de euro, anunţă Money. Societăţile de Investiţii Financiare s-au remarcat în partea a doua a zilei când au urcat cu mai mult de 5 procente. BET-FI a închis peste nivelul de 17 mii 700 de puncte, după un avans de aproape 900 de puncte.

Ursus Breweries a cumpărat 24,2% din Bere Azuga
cu 10 mil. lei. Ursus Breweries, acţionarul majoritar al Bere Azuga (BEGY), a cumpărat 24,2% din capitalul producătorului de bere, după ce a plătit acţionarilor minoritari 10,4 mil. lei, în cadrul ofertei publice de preluare încheiate ieri, au declarat pentru NewsIn surse din piaţă. Oferta a fost derulată de Ursus Breweries în perioada 24 iunie - 21 iulie şi viza pachetul de 29,4% din capital Bere Azuga, pe care producătorul american de bere nu îl deţinea, oferind investitorilor minoritari 12,64 mil. lei pentru acţiunile în cauză, adică un preţ de 8 lei/unitate, notează Curierul Naţional.

Foradex nu se delistează de pe Rasdaq. Proprietarul firmei de foraj sonde Foradex (FORD) Bucureşti, Horia Simu, nu mai delistează emitentul de pe piaţa Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), propunerea de retragere de la tranzacţionare fiind res­pinsă în cadrul unei adunări generale, potrivit unui comunicat transmis, ieri, Bursei. Totodată, în cadrul AGA din 14 iulie, au fost respinse celelalte puncte de pe ordinea de zi legate de operaţiunea de delistare, respectiv cele privind procedura de retragere a acţionarilor, scrie Bursa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite