Liberalii ar putea pierde postul de viceprimar al Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Neînţelegerile dintre PNL şi PD, alimentate de voturile contradictorii ale celor două tabere la ultima şedinţă de Consiliu General, ar putea lăsa Capitala pe mâna lui Adriean Videanu.

Neînţelegerile dintre PNL şi PD, alimentate de voturile contradictorii ale celor două tabere la ultima şedinţă de Consiliu General, ar putea lăsa Capitala pe mâna lui Adriean Videanu.

Postul de viceprimar general, rămas vacant în urma numirii lui Ludovic Orban în funcţia de ministru al transporturilor, ar putea ajunge la PRM.

PRM, în cărţi pentru un loc de viceprimar

Nominalizarea liberalului Dan Meran pentru ocuparea postului de viceprimar ar putea să nu le mai convină democraţilor. După tensiunile politice din ultimele două săptămâni dintre foştii parteneri de Alianţă, la nivel local, numirea lui Meran în locul lui Orban nu mai este sigură, chiar dacă, în urmă cu o săptămână, Adriean Videanu spunea că va propune Consiliului persoana nominalizată de fostul său adjunct. Surse din Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) susţin că din disputa dintre liberali şi democraţi ar putea ieşi în câştig Partidul România Mare prin consilierul Ion Iovici, care ar putea fi agreat de majoritatea PD din CGMB. Surse democrate din CGMB mai spun că Marian Vanghelie şi Ludovic Orban pun la cale excluderea viceprimarilor PD de la conducerea primăriilor de sector.

Întâlnire Orban-Vanghelie, deconspirată

Surse din PD precizează că cei doi s-ar fi întâlnit în secret zilele trecute, pentru a discuta înlocuirea viceprimarilor de la sectoarele 1, 2 şi 6. Orban neagă că s-ar fi văzut cu Vanghelie, dar recunoaşte că a avut o discuţie telefonică cu liderul PSD Bucureşti, însă pe teme administrative, şi nu politice. La baza demersului liberalilor şi social-democraţilor stau tensiunile apărute între PNL şi PD în şedinţa de consiliu din data de 31 martie, când democraţii nu au fost de acord cu excluderea din consiliu a membrilor PNL care au trecut în PLD. Dacă liberalii nu renunţă la înţelegerea cu PSD, democraţii vor vota, în şedinţa de mâine, împotriva liberalului Dan Meran.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite