Liber pentru taximetrişti la Otopeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii de taxi din Ilfov şi din Capitală  pot lua clienţi de la Aeroportul Otopeni
Şoferii de taxi din Ilfov şi din Capitală pot lua clienţi de la Aeroportul Otopeni

De luni, toţi şoferii de taxi care deţin autorizaţie emisă de autorităţile din Bucureşti şi Judeţul Ilfov vor putea prelua pasageri de la Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

 Asta după ce, ani la rând, autorităţile au făcut licitaţii pentru alegea firmelor care să desfăşoare această activitate pe aeroport în încercarea de a instala ordinea.

Fiecare cu tariful lui

Companiile de transport în regim de taxi care operau până acum pe aeroport practică un tarif de 3,5 lei pe kilometru. Când toţi vor acvea acces, situaţia se va schimba. Potrivit reprezentanţilor aeroportului, taximetriştii vor practica tarifele care le-au fost impuse până acum pentru fiecare companie, în funcţie de autorizaţie.

Cei care funcţionau doar în Capitală vor rămâne cu 1,39 de lei pe kilometru, iar cei care operau deja pe aeroport vor percepe 3,5 lei pe kilometru. „Decizia a fost luată pentru că s-a modificat legislaţia. Specifică clar că are acces liber orice transportator din Ilfov şi Bucureşti", spune Mihaela Chiril, şeful serviciului de comunicare al Aeroportului Otopeni. Vasile Ştefănescu, preşedintele Camerei Taximetriştilor, susţine că „nişte persoane cu interese au ţinut neapărat ca lumea să vadă haos la prima poartă a ţării".

Odată ce vor avea acces liber toţi taximetriştii, tarifele vor fi din nou diferenţiate, crede Ştefănescu: „Dar nu vor fi benefice pentru cetăţeni. Niciun taximetrist nu-şi va permite să stea acolo cu 1,39 de lei pe kilometru şi să circule între Otopeni şi cine ştie ce zonă din Bucureşti."
Eliberarea permiselor va fi gratuită, iar accesul taximetrelor în zona de aşteptare şi în cea de preluare a pasagerilor va fi permisă numai după achitarea tarifului de acces, în valoare de 6 lei. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite