Libanez arestat pentru atentatul eşuat din Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suspectul, în vârstă de 21 de ani, Jussuf Mohammed, a fost adus, ieri, în faţa unui judecător de instrucţie din Karlsruhe. Potrivit Focus, bărbatul a fost arestat graţie unor "indicii

Suspectul, în vârstă de 21 de ani, Jussuf Mohammed, a fost adus, ieri, în faţa unui judecător de instrucţie din Karlsruhe. Potrivit Focus, bărbatul a fost arestat graţie unor "indicii concrete parvenite de la un serviciu de informaţie străină neprecizat.
Jussuf Mohammed a fost arestat în timp ce încerca să fugă din oraşul situat la nord de Hamburg, a precizat procurorul Monika Harms. Amprentele digitale ale acestuia şi mostre de ADN au fost depistate pe unul dintre cele două bagaje care conţineau bombe. Libanezul, suspectat că ar aparţine unei organizaţii teroriste, locuieşte în Germania din septembrie 2004 şi este student la electronică mecanică, la Kiel. Identitatea celui de-al doilea presupus terorist nu este încă stabilită, dar căutarea sa continuă. Procurorul a precizat că cei doi bărbaţi nu au acţionat izolat, ci fac parte "dintr-o organizaţie criminală cu o structură solidă". Vineri, poliţia federală a difuzat în premieră imagini video înregistrate în gara din Koln, care înfăţişează doi tineri în timp ce transportau dispozitive explozive în bagaje. Bărbatul arestat sâmbătă este cel care poartă un tricou specific echipei germane de fotbal, a explicat Ziercke. Autorităţile au promis o recompensă de 50.000 de euro oricărei persoane care furnizează informaţii utile pentru arestarea presupuşilor terorişti. Anchetatorii nu pot explica de ce bombele nu au explodat, dar această dublă imperfecţiune tehnică nu a fost în mod sigur voluntară, potrivit poliţiei. Această ipoteză privilegiază pista teroristă în anchetă, eliminând posibilitatea unei tentative de intimidare la adresa transportului feroviar german. Una dintre cele două valize conţinea o foaie de hârtie pe care se puteau citi texte scrise în arabă, în special un număr de telefon din Liban, precum şi amidon de provenienţă libaneză. Bombele prezentate vineri de către poliţie cântăresc fiecare circa 25 de kilograme şi erau însoţite de o grenadă lacrimogenă de 11 litri şi de sticle pline cu un lichid inflamabil. Potrivit şefului poliţiei federale, este posibil ca presupuşii terorişti să fi vrut să lanseze un "semnal în contextul conflictului din Orientul Mijlociu". Sâmbătă, şi gara din Hamburg a fost închisă câteva ore din cauza unei alerte cu bombă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite