Leul stagnează în aşteptarea deciziilor de politică monetară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Leul stagnează, la începutul acestei săptămâni, pe o piaţă relativ liniştită, marcată de aşteptarea deciziilor de politică monetară şi în condiţiile în care marile burse europene

Leul stagnează, la începutul acestei săptămâni, pe o piaţă relativ liniştită, marcată de aşteptarea deciziilor de politică monetară şi în condiţiile în care marile burse europene sunt închise.

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat ieri un curs de schimb de 3,7220 lei/euro, care descrie o apreciere uşoară, cu doar 0,03%, a monedei naţionale în raport cu euro, faţă de cursul de vineri. În cadrul licitaţiei organizate luni, banca centrală nu a reuşit să atragă lichidităţi din piaţă.

Băncile nu au subscris la licitaţia de ieri pe fondul unui disponibil redus de bani în piaţă, dar şi al aşteptărilor privind majorarea ratei dobânzii-cheie. BNR a organizat săptămâna trecută trei licitaţii pentru sterilizarea excesului de lichiditate, prin intermediul cărora a constituit depozite în valoare totală de 7,1 miliarde de lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite