Leul Sindbad, adoptat de cititorii ziarului "Daily Mail"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru feline din România au ajuns cu bine în Africa de Sud şi vor fi hrănite cu banii trimişi de britanici. Leul Sindbad, de la Grădina Zoologică din Timişoara, şi leoaica Jools,

Patru feline din România au ajuns cu bine în Africa de Sud şi vor fi hrănite cu banii trimişi de britanici.
Leul Sindbad, de la Grădina Zoologică din Timişoara, şi leoaica Jools, împreună cu cei doi pui, Jerry şi James, de la Grădina Zoologică din Buhuşi, au fost salvaţi de cititorii unui cotidian britanic, care au trimis cele 35.000 de lire sterline necesare transportului lor până în Africa de Sud.

Rezervaţia Shamwari le-a pus la dispoziţie celor patru feline o suprafaţă de 12.000 de metri pătraţi şi, dacă va fi nevoie, îi va oferi leoaicei un alt adăpost, pentru a-i proteja puii de eventualele intenţii ucigaşe ale masculului. Dar Sindbad nu dă semne că ar avea vreo intenţie agresivă. El şi-a tocit dinţii încercând să roadă barele de oţel ale cuştii de 3 metri pe 1,80 metri, pe care o avea la dispoziţie acasă, la Timişoara.

Se caută sponsori în continuare

În articolul prin care îşi anunţa cititorii că cei patru lei au ajuns în noua lor locuinţă, "Daily Mail" publica, de asemenea, şi telefoanele unde doritorii se pot oferi să "adopte" o felină. Programul propune asigurarea cheltuielilor medicale şi de hrană, pe o perioadă limitată, prin plătirea unei sume de bani. Cei care fac acest gest vor primi diplome de "părinţi adoptivi" şi un buletin informativ cu starea de sănătate a animalului pe care s-au angajat să-l întreţină.

Deocamdată, Sindbad este doar pe jumătate leul care ar fi putut să fie, din cauza condiţiilor jalnice în care a fost crescut. Organizaţia care s-a ocupat de transferul leilor, "The Born Free Foundation", a mulţumit cititorilor ziarului şi îi invită pe doritorii din întreaga lume să viziteze site-ul www.bornfree.org.uk şi să telefoneze în Marea Britanie, la numerele 0870 777 4321 sau 01403 240170, dacă vor să ajute cu ceva la salvarea animalelor sălbatice.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite