Letea Bacău produce hârtie igienică ecologică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima tranşă de hârtie fabricată în totalitate din maculatură de Letea Bacău a ieşit pe piaţă. Ţinta firmei Letea este de a crea hârtie de ziar de calitate superioară, înlăturând

Prima tranşă de hârtie fabricată în totalitate din maculatură de Letea Bacău a ieşit pe piaţă. Ţinta firmei Letea este de a crea hârtie de ziar de calitate superioară, înlăturând factorii poluanţi.

Pe lângă hârtia de ziar, aici se produce şi hârtie igienică ecologică.


"Peste tot se utilizează maculatura. Tendinţa este de a se renunţa la materialul lemnos, atât din cauza preţului mare la achiziţia lemnului, cât şi a costurilor imense cu transportul. Hârtia ecologică respectă normele europene şi pentru producerea ei este necesar un consum de energie electrică de doar 11 Mw, faţă de 21 Mw cât necesita până acum", ne-a declarat directorul general de la Letea Bacău, Manea Avramescu.


Pentru producţia de hârtie, fabrica are nevoie de 260 de tone de maculatură pe zi, adică 16 tiruri. Conducerea firmei spune că se va ajunge în curând la colectarea a 250 de tone de maculatură pe zi.


"Ţinta noastră este să creştem gradul de recuperare a maculaturii. Acum, aceasta merge în mare măsură la export, dar, în cel mai scurt timp, vom convoca aici, la Letea, toţi colecţionarii de maculatură, pentru a ne asigura cantitatea necesară de hârtie", a mai spus Avramescu. (Antoaneta Cicioiu)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite