Reţeaua Leonardo a închis 40 de magazine în Ungaria - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reţeaua Leonardo a închis 40 de magazine în Ungaria - Revista presei economice
Reţeaua Leonardo a închis 40 de magazine în Ungaria - Revista presei economice

Presa economică de astăzi scrie despre închiderea a 40 de magazine din reţeaua Leonardo, cumpărarea de căi ferate în valoare de 44 miliarde de dolari de către Warren Buffett sau cel mai scump transport prin curier. Printre alte subiecte, SIF1 a înregistrat un profit de 52%, la nouă luni, iar RBS şi Lloyds primesc 51 miliarde dolari de la stat.


Reţeaua Leonardo a închis 40 de magazine în Ungaria.

Leonardo, cel mai mare retailer din sectorul de îmbrăcăminte şi încălţăminte, cu afaceri de 136 mil. euro, care a intrat în insolvenţă luna trecută la presiunile creditorilor, continuă planul de restructurare, următoarele magazine vizate fiind cele din străinatate, în Ungaria, Republica Moldova şi Ungaria. Deja a închis 40 de magazine în Ungaria, iar pentru celelalte s-a propus un termen de circa două luni, până la sfârşitul anului, pentru a lua decizii cu privire la închiderea sau continuarea activităţii magazinelor din cele trei ţări, scrie Ziarul Financiar.

Warren Buffett cumpără căi ferate de 44 miliarde de dolari.
Fondul de investiţii Berkshire Hathaway, al miliardarului american Warren Buffett, a anunţat ieri “cea mai mare achiziţie” din istoria sa, prin preluarea unui pachet de 77,4% din acţiunile companiei de căi ferate Burlington Northern, pentru 34 miliarde de dolari, anunţă AFP, ştire preluată de Business Standard. Fondul de investiţii îşi asumă, totodată, şi datoriile grupului feroviar, în valoare de zece miliarde de dolari. “Prosperitatea viitoare a ţării noastre depinde de existenţa unui sistem feroviar eficient şi în stare bună”, a afirmat Buffet într‑un comunicat, subliniind că, prin această operaţiune, mizează, în primul rând, pe viitorul economic al Statelor Unite.

2.500 de euro, cel mai scump colet transportat prin curier.  Celule stem, analize de sânge, animale sau componente industriale, acestea sunt printre cele mai scumpe transporturi speciale solicitate companiilor de curierat, servicii pentru care clienţii plătesc de la câteva sute de euro până la câteva mii de euro. Pentru că sunt scumpe, “coletele speciale” nu reprezintă mai mult de 3% din veniturile curierilor. “Avem un serviciu pentru transporturi speciale, pe cale aeriană, care se poate asigura chiar în câteva ore. Transportăm inclusiv celule stem din România, către alte ţări, în ambalaje speciale, care să controleze temperatura, potrivit Money.

SIF1 a înregistrat un profit de 52%, la nouă luni. Veniturile SIF Banat-Crişana (SIF1) s-au majorat cu 52%, în primele nouă luni, în timp ce vânzarea participaţiei Bancpost a urcat profitul şi veniturile SIF Moldova (SIF2) cu 43% la nouă luni.
Astfel, SIF1 a raportat, pentru primele nouă luni, venituri totale de 170,63 milioane lei (40,3 milioane de euro), cu 51,87% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când acestea s-au cifrat la 112,35 milioane lei. "Creşterea semnificativă a veniturilor este în principal efectul realizării unui volum mult mai mare de venituri din investiţii financiare cedate, respectiv vânzarea participaţiei deţinute la Bancpost", potrivit raportului trimestrial al SIF Banat-Crişana, citat de Curierul Naţional.

RBS şi Lloyds primesc 51 miliarde dolari de la stat. "Royal Bank of Scotland Group" Plc (RBS) şi "Lloyds Banking Group" Plc vor primi 31,3 miliarde de lire sterline (51 de miliarde de dolari) sprijin financiar de la statul britanic, aceasta fiind a doua injecţie de capital de care beneficiază cele două bănci majore din ţară. Trezoreria Marii Britanii va aloca 25,5 miliarde de lire RBS, totalul de care beneficiază această bancă de la stat ridicându-se acum la 45,5 miliarde de lire. Asistăm astfel la cel mai costisitor pachet de sprijin financiar pe care îl primeşte o bancă, la nivel mondial. În urma noii injecţii de capital, guvernul londonez îşi va majora participaţia la RBS de la 70% la peste 84%, notează Bursa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite