Legumele reduc colesterolul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vinetele sunt cele mai recomandate pentru a tonifica şi detoxifia organismul În topul legumelor cu acţiune anticancerigenă, vinetele ocupă locul doi, după varză. Dieta cu vinete

Vinetele sunt cele mai recomandate pentru a tonifica şi detoxifia organismul

În topul legumelor cu acţiune anticancerigenă, vinetele ocupă locul doi, după varză. Dieta cu vinete calmează stările de nervozitate şi reduce colesterolul.

Pe lângă faptul că aceste legume sunt săţioase şi potolesc rapid foamea, vinetele au puţine calorii: circa 20-23 kcal la 100 gr parte comestibilă. Eugen Giurgiu, doctor în biochimie precizează că cele mai recente studii demonstrează că efectele dietei cu vinete asupra organismului depăşesc aşteptările.

Aceste cercetări clasează vinetele pe locul doi, după varză, în terapia de prevenire a cancerului. Leguma conţine: apă (93%), vitaminele - A, B1, B2, C (6 mg), alături de minerale precum potasiu (220 mg), calciu, sulf şi fosfor, magneziu, iod şi zinc. Este benefică în curele de detoxifiere, în dieta diabeticilor, astmaticilor, supraponderalilor şi a bolnavilor cu afecţiuni respiratorii, deoarece fluidizează secreţiile.

Vinetele coapte sunt sănătoase

Nutriţioniştii recomandă consumul vinetelor coapte. S-a constatat că preparatele culinare prăjite conţin substanţe toxice şi cancerigene. Substanţele amare prezente în vinete au efecte benefice asupra metabolismului, întăresc sistemul imunitar şi creează o stare de linişte şi relaxare.

Sucul vinetelor este foarte bun pentru curăţarea ficatului şi a pancreasului. Studiile recente arată că pentru a preveni cancerul şi fenomenul îmbătrânirii premature, vitaminele din legume, mai ales cele din compoziţia vinetei sunt mai eficiente decât cele care se găsesc în fructe.

Vinetele preparate la grătar în amestec cu salata verde conţin puţine calorii şi au un efect relaxant asupra organismului.

Moduri de preparare a vinetelor

Salata de vinete care face parte din aperitivele acestui sezon sunt foarte gustoase dacă adăugaţi în locul maionezei iaurt şi busuioc măcinat. În acest fel ficatul nu are de suferit. Acest tip de salată poate fi foarte apreciată la mesele festive şi nu provoacă indigestii.

Vinetele la grătar, asezonate cu pui sau peşte alb reprezintă o mâncare ideală şi pentru persoanele cu un stomac sensibil la prăjeli. Sunt recomandate mai ales persoanelor obeze.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite