„Legenda celui de-al patrulea rege mag”, la Radio România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De Crăciun, postul public de radio cu specific cultural va difuza, în premieră, piesa lui Idalberto Fei, în emisiunea „Teatrul Naţional Radiofonic“. Din distribuţia piesei fac parte nume importante ale teatrului românesc, precum: Victor Rebengiuc, Alexandru Repan, Irina Movilă, Adela Mărculescu şi Alexandru Bindea.

Valurile mării, incantaţiile navigatorilor, vechi poveşti de viaţă cu peregrini ai Mediteranei, accentele mitologice, dar şi bucuria sărbătorii sunt ingrediente de bază în piesa de teatru italiană. „Legenda celui de-al patrulea rege mag” evocă bucuria naşterii lui Isus Hristos prin elemente aparţinând unor culturi diverse, făcând trimitere la diferite legende ori credinţe.

Al patrulea mag

Pe acest fond se conturează o istorisire plină de poezie despre un al patrulea rege mag, care nu reuseşte să ajungă la timp în peştera din Bethleem, mai întâi pentru că a pornit cu întârziere faţă de cei trei din tradiţie. Acest al patrulea mag a fost acaparat de experienţele din viaţă, de tentaţiile de tot felul şi de dorinţa de a-şi clădi o carieră şi o familie.

Ajungând să aibă totul, misteriosul mag a început să simtă un gol interior teribil şi neliniştitor, care i-a determinat decizia nebunească şi periculoasă de a fugi pe mare. Naufragiul îi prilejuieşte o experienţă revelatoare, cu valoare iniţiatică, trăită alături de cel care l-a salvat – un simplu şi misterios pescar. Violeta Berbiuc a semnat regia de studio, iar regia muzicală îi aparţine lui Stelică Muscalu.

În 2008, Teatrul Naţional Radiofonic a mai prezentat piese precum “Cinci piese scurte”, de Eugène Ionesco, “Pescăruşul împăiat”, de Matei Vişniec, “Un tramvai numit dorinţă”, de Tennesse Williams şi “Platonov - un Hamlet de provincie”, de A. P. Cehov.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite