Legenda Adormirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

la marginile lumii, au venit apostolii lui Hristos. Petru a început cântarea de îngropăciune şi toţi i-au purtat patul până în satul Ghetsimani, unde i-au aşezat trupul în mormânt. Din

la marginile lumii, au venit apostolii lui Hristos. Petru a început cântarea de îngropăciune şi toţi i-au purtat patul până în satul Ghetsimani, unde i-au aşezat trupul în mormânt. Din rânduiala lui Dumnezeu, apostolul Toma a venit peste trei zile, dornic să vadă chipul Maicii Sfinte. Mormântul a fost deschis pentru el, dar înăuntru nu s-a mai găsit decât giulgiul. Maica Domnului urcase la ceruri, cu trup cu tot, purtată de îngeri." Am intrat în Postul Sfintei Mării Mari. Prilej de cumpătare şi curăţenie sufletescă. Dar şi de a profita din plin de bogăţia de legume şi fructe care au invadat tarabele cu parfumul lor proaspăt de grădină.

Orez picant cu legume
Pentru 4-5 porţii
Ingrediente: 6 linguri ulei vegetal, 250 g orez cu bobul lung, 2 linguriţe praf de curry, 3/4 l supă de legume (instant), 1 ceapă mică, 2 lămâi, 1 linguriţă muştar, 1/3 linguriţă zahăr, 200 g dovlecei, 100 g ciuperci, 100 g roşii, 1 legătură busuioc (sau pătrunjel), sare, piper.
Mod de preparare: Se încing 2 linguri ulei într-o tigaie adâncă. Se adaugă orezul şi praful de curry şi se călesc rapid, amestecând continuu. Se toarnă supa şi se lasă orezul să fiarbă la foc mic 40-45 de minute. Între timp, se curăţă ceapa, se taie cubuleţe şi se amestecă cu zeama de la lămâi, muştarul şi zahărul. Se încorporează treptat restul de ulei, amestecând bine. Dovleceii se spală şi se taie în rondele subţiri. Ciupercile se curăţă şi se taie în lamele. Orezul uşor răcit se pune într-un vas şi se amestecă cu sosul de ceapă, legumele pregătite, roşiile tăiate felii şi busuiocul tăiat mărunt. Se condimentează cu sare şi piper după gust şi se serveşte cald sau rece.

ştiaţi că?
Unica sculptură care o înfăţişează pe Fecioara Maria însărcinată se găseşte în Catedrala din Evora, în Portugalia. Este datată din perioada goticului târziu, din secolul XV. Dacă doriţi să ne împărtăşiţi gândurile dvs. sau o reţetă din repertoriul dvs. culinar, scrieţi-ne pe adresa redacţiei: Adevărul, rubrica "Reţeta zilei", Piaţa Presei Libere nr.1, Bucureşti, sect. 1. Cele mai bune reţete vor fi premiate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite