Legea sănătăţii începe deja să treneze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primele dezbateri pe seama proiectului Legii sănătăţii de la care se aşteptau şi primele propuneri concrete au avut loc ieri, fără mari noutăţi însă.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii Cristian Irimie, reprezentanţii instituţiei centrale s-au întâlnit cu cei ai colegiilor medicilor, farmaciştilor şi stomatologilor, dar au discutat doar principiile proiectului Legii sănătăţii, urmând ca în viitor să aibă loc abordări tehnice pe fiecare titlu din lege.

Discuţii filosofice

Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a spus că în prima rundă de discuţii s-au axat mai mult pe filosofia proiectului de lege şi pe vulnerabilităţile care pot apărea în implementare. „Am discutat despre ceea ce ar putea să apară în legea secundară, care trebuie să fie în legătură cu proiectul, astfel încât orice ministru care vine să nu-l poată modifica după bunul plac".

El a precizat că organizaţia medicilor este de acord cu o anumită flexibilitate, dar doreşte o siguranţă pentru asigurat şi pentru cei care lucrează în sistem", a mai spus Astărăstoae, precizând că a solicitat prelungirea termenului de dezbatere. „Este loc de schimbări, nu au fost făcute propuneri, dar sigur s-a susţinut ideea de a nu exista monopol, de a proteja corpul medical şi de a fi un echilibru între privat şi public. Există maximum de disponibilitate pentru a face această lege", a mai spus preşedintele CMR. Dr. Astărăstoae a adăugat că salută disponibilitatea iniţiatorilor legii de a renunţa la starea conflictuală şi dorinţa de a fi moderatori ai acestui proiect de lege. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite