Legea redistribuirii la fondul de pensii a rămas la fel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele care nu au aderat la un fond de pensii private vor fi repartizate conform sistemului actual, proporţional cu cota de piaţă atrasă de administratori, astfel că legea în vigoare nu va

Persoanele care nu au aderat la un fond de pensii private vor fi repartizate conform sistemului actual, proporţional cu cota de piaţă atrasă de administratori, astfel că legea în vigoare nu va fi modificată. Numărul celor care nu au aderat se ridică la 300.000-500.000 de persoane.

"Distribuirea persoanelor care nu au aderat la un fond de pensii privat până la 17 ianuarie se va face potrivit Legii 411/2004, pentru că o eventuală modificare a ei ar fi încălcat principiul competitivităţii pe o piaţă liberă, ar fi dezavantajat operatorii care au fost mai activi pe piaţă şi care au făcut investiţii mai mari şi, în plus, nici nu ar fi schimbat gradul de concentrare al pieţei", a declarat agenţiei Mediafax ministrul muncii, Paul Păcuraru .

Numărul salariaţilor înscrişi şi validaţi de Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale (CNPAS) la 17 ianuarie s-a ridicat la 3,991 milioane de persoane. Cele mai multe adeziuni valide la Pilonul II au fost atrase de ING Fond de Pensii - 32,07%, urmată de Allianz-Ţiriac Pensii - 25,51%, Generali - 10,03%, Aviva - 7,83% şi Interamerican - 6,65%. (Oana Grecea)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite