Legea minorităţilor, lipsită de vlagă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Papp Kincses Emese, consilier judeţean în Harghita, nu este convinsă că demersul UDMR pentru autonomie este real. Ea şi-a arătat neîncrederea că UDMR va rămâne consecventă sloganului cu

Papp Kincses Emese, consilier judeţean în Harghita, nu este convinsă că demersul UDMR pentru autonomie este real. Ea şi-a arătat neîncrederea că UDMR va rămâne consecventă sloganului cu care a venit în 2004 în faţa electoratului: "Împreună pentru autonomie": "Dacă este aşa, de ce proiectul de Lege a minorităţilor este lipsit de vlagă şi vrea doar ceva numită autonomie culturală? Când va fi elaborat proiectul autonomiei de UDMR şi depus în parlament?".
În replică, liderul Uniunii, Marko Bela, a afirmat că legea este o penetrare a opiniei publice din România, dându-se în premieră drept decizional unei minorităţi, arătându-se totuşi sceptic: "Poate că legea e lipsită de vlagă, dar ştiţi cum stăm cu ea în parlament. Naţionalismul în România e la un nivel atât de ridicat încât şi adoptarea în această formă este încă neclară".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite